Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

İnsanlar gibi milletlerin de genetiği var; ilme ve fenne yatkın olmayışımız belki de genetik

İnsanlar gibi milletlerin de genetiği var; ilme ve fenne yatkın olmayışımız belki de genetik
 

“Ne diyorsun sen, nereden çıkarıyorsun bunu?” demek kolay. Ama sorunlar böyle çözülmüyor; doğru mu değil mi araştıracaksın. İlme ve fenne yatkın olmadığımız iddiası A şıkkı. B şıkkı tembellik.

Kendi kendimizi kandırmakla ne kazanırız ki. Bilim ve teknikte dünya ülkelerinin gerisinde kaldık. Bu tür bir iddia herhalde ilk defa dile getiriliyor. İnsanlarımız kabul etmekte zorlanıyorlar.

Din yüzünden deniliyor. Gerçekten de bakıldığında Müslüman ülkelerin hepsi böyle. Ya da biz yüzlerce yıl savaşlarla uğraştık. Bu yöndeki yeteneklerimizi geliştiremedik. Bunlar doğru olabilir ama genetiğimizde böyle bir özellik olmasa yine de bir yere gelirdik.

Hassas bir iddia, Türk’ün aklını sorgulama, haklı bile olsan işin zor. Oysa bu eleştiri değil, sen de başka alanda yeteneklisindir.

Dünyadaki hangi icadın altında bizim imzamız var? Bir iki başarılı insanımız da Avrupalar da Amerikalarda yetişmiş. Halkımı ve ülkemi böyle, o kötü bu kötü diye eleştirmeyi sevmiyorum. 100 yıldır dünyada bir yere gelememişiz, nedenini anlamak istiyorum. Tablo genetik yapıyı işaret ediyor. Belki de yanılıyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..