Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

İnsanlar hayatın gereğini yaptıkları için sıkılıyorlar

İnsanlar hayatın gereğini yaptıkları için sıkılıyorlar
 

Hayat sizi şaşırtıyorsa siz de hayatı şaşırtın “ne yapıyor lan bu” desin… Normal bir hayat kesinlikle sıkıcıdır. Zaten normal denilen şeyi sıkıntıdan ölmüş bir dünyalı bulmuştur. Hayatın gereği denilen şeyler aptalca fikirlerden oluşur. Ve siz hayatın gereğini yapmayarak da hayatta kalırsınız.

Doğru yaptığınızı düşündüğünüz an bilin ki yanlış yapmışsınızdır. Hayat denilen şey zaten bu kadar akıl gerektirmez. Allah’ın ayısı akıllı mı? Senden benden iyi yaşıyor. Haksızlığa karşı çıkmayan kimdir; akıllı insanlardır. Akıllı insanlar kolay ikna olur, yani kandırılır. Bir de derler ki cahili kandırmak kolay. Aksine akıllıyı kandırmak daha kolaydır; bir de yüreksizse…

Hayata uygun yaşamayın, mutsuzluğunuzun nedeni bu. Akıllı insanların peşinden hiç gitmedim. Tavsiyelerine uymadım. Hiç de pişman değilim. Çok şey kaybettim; karşılığında kendi özgün hayatımı kazandım. Dışarıdan kazandıklarınız içeriden kaybetmenize neden oluyor. Nietzsche ile terörist arası bir insanım. Hiçbir zaman Mevlana olmadım, Allah göstermesin!

Eksik yaşayın, bazı işleriniz olmasın yarım kalsın; yeniden başlayın… Vücudunuzun gittiği yere kadar gidin, iradenizi zorlamayın… İnsanın kendisine yetecek kadarından fazlasını üretmesi akılsızlıktır. Siz âlemin buğday ambarı mısınız?

Hayatın gereğinin de ne olduğunu bilmiyoruz ama ortada bir prosedür var. Uymasak nolur, ya da işimize gelene uysak; Lut gölüne mi düşeriz? Kemer takmasak. Hızlı gitsek. Vakitsiz ölsek… Hadi bunlar hayati, çiçek toplarken bile dalını kırmadan alalım diye düşünmek de noluyor. İşte bu gereksiz hassasiyet değil mi zevkimizin içine eden!

Doğru kelimesinden olduğu gibi uygun kelimesinden de nefret ediyorum. Kaybımız olmayan konularda şöyle yerine böyle davranabiliriz; en çılgınını seçelim. Kitaplarımızın yüzüne baktınız mı? Yüz değil ki kapak. Sen içinde neyi anlatırsan anlat ben kitabı yüzünden okurum. Evlerimizin kapısı da öyle, hapishane kapısı gibi. Adam hiç eşek resmi yapar.

Dünyayı dolduran gereklilik budalaları hayatı sıkıcı yaptı… Bir şeyin sıkıcı olması kötü olmasından kötüdür.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..