Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

İnsanlar Kadın- Erkek Diye Ayrılmamalı Görüşüne Karşıyım, Aksine Kadın-Erkek Diye Ayrılmalı

İnsanlar Kadın- Erkek Diye Ayrılmamalı Görüşüne Karşıyım, Aksine Kadın-Erkek Diye Ayrılmalı
 

Kadına ait her şey kadın literatüründe, erkeğe ait her şey erkek literatüründe yer alacak. İki cinsiyete de ortak olarak “insan” denilmesi, zaten esas sorun burada, keşke birine insan ötekine de başka bir şey denilseydi. Hani meyve deyip elmayı armudu aynı sepete dolduruyoruz ya kadınla erkeği de insan deyip aynı değerlendirmeye tabi tutuyoruz.

Oysa hiçbir şeyleri aynı değil.”Ama Korkut ikisinin de ağzı burnu var” Bu aynılık mı şimdi, atıyorum koyunda da ağız burun var ben koyunla aynı mıyım?

Kadının aşağılanması yüzünden farklılıkları böyle ortaya koyduğun zaman ayrımcılık yapmış oluyorsun. Yani ayırınca birinin diğerinden aşağı olduğunu mu söyleyeceğiz; ayrımcılık ayrı farklılık ayrı.

Ayrı tutmak önem vermektir, özelliklerini güzelliklerini huyunu yeteneğini ortaya koymaktır. “Kadın toplumun bir parçasıdır” Yani nüfusu tamamlar… Hiç kimse hiçbir şeyin parçası değildir, herkes asıldır. Toplum kadın ve erkekten oluşur. Hatta bu bile yetmez kadın toplumu erkek toplumu demeliyiz. Ayırmazsan özel olmaz, farklı davranmazsın; farklı davranacaksın, cinsiyet özelliklerini ortaya koyacaksın. Saçı uzun aklı kısa, biri etek giyer diğeri pantolon gibi basit değerlendirmeler cinsiyetleri rencide eder.

Kadın ve erkek önce kadın ya da erkek, sonra insan; önce insan dersen kadınlıkları da erkeklikleri de biter, cinsiyet özelliklerini doğuştan getiriyorlar sonradan kazanmıyorlar çünkü.

Bir çocuk doğdu demeyeceksin, bir kız çocuğu/erkek çocuğu doğdu diyeceksin. Orada birisi var demeyeceksin bir kadın/erkek var diyeceksin.

Kadın hayatın her yerinde düşünce ve eylemleriyle kadın olacak. Hanımefendi, hatun, kraliçe olarak görülecek. Yani kadınlığı yüceltilecek. Erkek için de aynı.

Kadına ve erkeğe davranışlarımız farklı olacak; kadın da kadınca/erkek erkekçe davranacak. İç içe yaşıyoruz ya bunun da olumsuz bir yanı var, cinsiyetlerin itibarı erozyona uğruyor. Cinsler birbirlerine çok kolay yaklaşamasınlar, ahlaki anlamda demiyorum, değerimiz olsun.

Kadın erkek gibi erkek de kadın gibi giyinmemeli. İki cins öylesine net bir şekilde ayrılmalı ki kadın cinsiyetinin/erkek cinsiyetinin güzelliğini yaşamalıyız. Erkeğe benzeyen kadın, kadına benzeyen erkek, aynı şekilde giyinen konuşan… Bu şekilde erkek de ölüyor kadın da, erkek erkek değil kadın kadın değil.

Cinsiyetlerin kendilerine özgü güzellikleri var(davranış görünüş vs) onlar kayboluyor… Kadın ve erkek cinsleri güzel yapan bu kendine özgülük. Ayrılmalı arkadaş, yan yana bile durmasın biz istedi mi yan yana geliriz. Yasak anlamında değil ya ayrı bir dünyaları olsun her ikisinin de. Biri kral diğeri adeta kraliçe olsun. Biz de krala/kraliçeye davranır gibi davranalım. Bütün erkekler özel kadınlar özel olsun. Herhangi birini çağırıyor gibi değil bir beyefendiye hanımefendiye seslenir gibi seslenelim. Cinsiyetleri yüceltelim ki hayat anlam kazansın.

Pek anlatamadık konuyu… Umuyorum okuyucular ne demek istediğimizi anlamışlardır…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..