Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İnsanlar karizmatik bir kişiliği hemen fark ederler

İnsanlar karizmatik bir kişiliği hemen fark ederler
 

Karizma nedir?

“Kişinin dikkati kendi üzerine çekmesi ve de dikkatin kendi üzerinde kalmasını sağlamasıdır.” diyebiliriz.

İnsanlar karizmatik bir kişiliği fark ederler. Çünkü bir insan duygularımıza hitap ediyorsa, onu benimseriz ve kolayca kendimizi ona açarız. Ve böylelikle onunla aramızdaki duvarı kaldırırız. O insanda özel bir şey buluruz ve o insanla birlikte farklı olduğumuzu, birlikte adeta yükseldiğimizi hissederiz. Bu sebeple onun tarafından yönlendirilmekten hiç de şikayetci olmayız. Ancak duygularımız bu duruma fazla eşlik etmiyorlarsa, bu kişiden o kadar fazla oranda etkilenmeyiz. Daha akılcı davranırız ama sonunda ondan uzaklaşabiliriz. Bu durumda, duygu ya da sevgi yoks o kişinin öne sürdüğü fikirleri titizlikle inceler, önerdiği planlara da çoğu zaman kuşkuyla ve de olumsuz bakabiliriz. .

Şuna inanan ki, her birimizin, kendimize has bir karizması mutlaka vardır.

Öğrencilerini müsbet olarak etkileyen, dikkati kendi üzerine çeken, saygı uyandıran ve öğrencileri motivasyonuyla teşvik edebilen bir öğretmenin karizması olduğu kesindir. Bunu herkes hissedip, görebilir. Böyle bir öğretmen, öğrencilerinin dikkatini üzerine çekmek için sesini yükseltmek zorunda kalmaz. O, daha sınıfa adımını atar atmaz, öğrenciler onun yanında kendilerini iyi hissederler. Böyle bir öğretmen, kişiliğinden yansıyan ışıkla öğrencilerini etkilemektedir.

Birlikte olduğumuz kişiler için karizmamız önemlidir. Çünkü kişisel karizmaya karşı durmak mümkün değildir. Etrafımıza bir bakalım. Ne kadar çok insan hayatını boş yere tüketerek günlerini heyecansız bir şekilde geçiriyor. Oysa çoşku duymayı bilirsek, hayat daha farklı olur. Üstelik çoşkumuz olursa kişisel karizmamız da farklı olur.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..