Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Psikoloji
 

İnsanlar tarafından sevilmek

İnsanlar tarafından sevilmek
 

Bu günkü yazımda sizlere insanlar tarafından sevilmek için 6 altın kuraldan bahsedeceğim. 1-Başkaları ile ilgileniniz. 2-Gülümseyiniz. 3-İsimleri Hatırınızda Tutunuz.   4-Dinlemeyi Biliniz. 5-İnsanların İlgilerini Paylaşınız. 6-Başkalarına Önemli Birisi Olduklarını Hissettiriniz. Şimdi bu 6 altın kuralı daha geniş ele alalım.

1-Başkaları ile ilgileniniz:
Başkaları ile ilgilenmeyen insanlar hayatta daima büyük güçlüklerle karşılaşmaya mahkumdurlar’. Başkalarına karşı samimi ve derin bir ilgi gösteriniz. Telefonla konuşurken bile muhatabınız ses tonunuzdan bu konuşmadan ne kadar mutlu olduğunuzu anlamalıdır. Sizin ona değer vermeniz, onu size samimi olarak yaklaştıracaktır. Siz herkesi sevin, herkesi sevdiğiniz için de herkeste sizi sevecektir.

2-Gülümseyiniz:
İnsanların hareketleri kelimelerden daha yüksek bir sesle konuşur. Kelimelerinin dilini pek sevmediğimiz nice insanlara hallerinin güzel dili yüzünden bağlanıveririz. İnsanın yüzünde taşıdığı, sırtında taşıdığından daha önemlidir.
Gülümseyin. Öyle samimi ve sıcak olunuz ki, her sıktığınız ele, ruhunuzu da katınız.
Büyük bir şirketin yöneticisi ‘İşe alacağım insanları seçerken, gülümsemeyi bilen bir lise mezununu, asık suratlı bir üniversite mezununa tercih ederim’ demişti.
Güçlü ve faydalı olma düşüncenizi zihninizde yaşattıkça gerçekten de öyle olmaya başladığınızı göreceksiniz. Siz ısrar ettikçe fırsatlar çıkacaktır. Aklınızı hedefinizde yoğunlaştırınız. Korkuya kapılıp hedef değiştirmeyiniz. Düşmanlarınızı düşünerek zaman kaybetmeyin. Fikir, imanla bağlanırsa, ğüç haline gelir. Cesur, açıkgöz ve neşeli olun.

Kalbiniz neye bağlanırsa, varlığınız onun mahiyetine bürünür. Bürüneceğiniz mahiyeti doğru tespit edin.

3-İsimleri Hatırınızda Tutunuz:
Bir insanı uzun zaman sonra hatırlayıp, ismi ile hitap etmek, büyük bir iltifat kabul edilir. Fakat ismi yanlış hatırlasanız veya yanlış telaffuz ederseniz, zararlı olabilir. Adam yeterince önemsenmediğini düşünüp, gücenebilir. Sıradan bir adam bile kendi ismine dünyadaki bütün isimlerden fazla önem verir. Siyaset adamlarının aldıkları ilk ders: ‘Bir seçmenin ismini hatırlamak devlet idaresine hazır olmanın ilk şartıdır. Başkalarının isimlerini hatırınızda tutunuz. Çünkü bir insan için dünyanın önemli sesi, kendi ismidir.

4-Dinlemeyi Biliniz:
En sert, en saldırgan, tenkitçiler bile sabırlı ve sevimli bir dinleyici karşısında yumuşarlar. Böyle dinleyiciler zehirini akıtan tenkitçinin dilinin tutulacağını bilirler ve sabırla zehirini akıtmasını beklerler. Dinleyen birisini bulduğunuzda dinletmeyi sevmeyenimiz yoktur.
Heyecan, dikkat ve ilgiden zevk almayacak insan yoktur.

5-İnsanların İlgilerini Paylaşınız:

Bir insanın gönlünü kazanmak için onun ilgilendiği konuları konuşmanın çok etkili olduğu bilinmelidir. Karşınızdakilerin ilgilerini paylaşınız.

6-Başkalarına Önemli Birisi Olduklarını Hissettiriniz:
Hepimiz saygı görmek, samimiyetle takdir edilmek isteriz. Hakkımızda güzel sözler söylenilmesinden hoşlanırız. Önemli birisi olduğumuzun farkedilmesinden mutluluk duyarız.

Başkalarına, size nasıl davranılmasını istiyorsanız, öyle davranın.
Herkesin takdir edilmeye ihtiyacı vardır ve takdir etmesini bilmelidir.
Size zahmet verdiğim için üzgünüm’, ‘Rica ederim’, ‘Lütfen’, ‘Teşekkür ederim’ gibi söylenmesi hiç de zor olmayan cümleler karşınızdaki insana kendisine değer verildiğini düşündüreceği gibi sizin iyi yetişmiş olduğunuzu da gösterir.

Başkalarına önemli biri olduklarını hissettiriniz. Bunu samimiyetle yapınız.

Selam ve hürmetlerimle arz ederim,

Mustafa Uçman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..