Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlar Ülkeden Kaçıyor Ya da Paralarını Kaçırıyorlarsa Suçlu Bile Olsalar Devletin Hatası Var

İnsanlar Ülkeden Kaçıyor Ya da Paralarını Kaçırıyorlarsa Suçlu Bile Olsalar Devletin Hatası Var
 

Normalde suçlular kaçar ama adil bir ülkeden suçlular bile kaçmaz.

Hırsız kaçmasıyla mecburiyetten kaçmayı ayırmak lazım. Haksız uygulamalarla insanlar can ve mal emniyeti bakımından tedirgin edilirse suç işlememiş olsalar bile kaçarlar, paralarını kaçırırlar.

Devlet suçluya bile güven vermeli… Kimsenin malını parasını dışarı çıkarmasına izin vermeyin demek anlam ifade etmez. Ne yaparsak yapalım, hangi suçu işlemiş olursak olalım burası bizim ülkemiz. Başka gideceğimiz yer olamaz.

Ama gerçekten adil davranılmıyorsa insanlar giderler, paralarını da götürürler. Hakkında yakalama emri ya da yurtdışı çıkış yasağı olmayan kimselere nere gidiyorsun diyemeyiz. Neden gidiyorsun diyeceğiz ve nedenler bizimle ilgiliyse düzelteceğiz.

Yani bu iş güvenlik işi değil, güven işi. Bir patron ülkesi yerine yabancı bir devlette yatırım yapıyorsa o kişinin tamam vatanseverliği sorgulanır ama devletin vatandaşına davranışı da sorgulanır, ne yaptın ki ülkesini bırakıp orada yatırım yapıyor?

Aslında suçluların ülkesinden kaçması halinde diğer ülkelerde de soruşturmaya tabi tutulması gerekir. İade etmek şart değil ama ortada açık bir suç varsa yargılanmalı. Şimdi adam suç işliyor kaçıyor gidiyor öyle şey olur mu?

Türkiye’den çok fazla kişi bu şekilde kaçıyor gidiyor. Mutlaka çoğunluğu suçlu. Ama ben haksız uygulamalar nedeniyle yurt dışına kaçan insanlar olduğunu düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..