Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '18

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsanlardaki Organların İnsanlarca Keşfinin Gerekliliği

İnsanların birçok şeyi sorgularken kendini, kendi organlarının işlevlerini ve organlarının değerini anlamaya dair harcadıkları zaman belki de birçok değersiz ya da çok daha az değerli şeylerin yanından hiç mertebesindedir.

İnsanların hedefleri vardır, genellikle bu hedeflerini kısa bir zaman diliminde başarabilmek zorunda olan insanın ilk önce keşfetmesi gereken şey kendi yetenekleri, kendi organlarının işlevleridir. Elbette bu işlevlerden bihaber olan insanlar çoğu zaman zamanlarını heba ediyorlar. Hay, huyla geçen bir ömür sonunda çoğunlukla hayal kırıklıkları kalıyor bu durumda insana.

İnsanın en büyük keşfi kendi olması gerekirken genellikle kendini tam olarak anlayamayan yetersiz verilerle yetersiz örneklemelerle veya hayata dair başlangıç noktası gereği toplumunun değerlilerini değerli kabul ederken değersizlerini de kabul ediyor ve yaşayıp gidiyor.

Günümüz insanı bundan yıllar öncesine göre çok daha yolundan saptırılmaya müsait durumdadır. Teknoloji son derece gelişmiş olmasına rağmen iletişim, kaliteli iletişim ve sohbete neredeyse kadın veya erkek hemen herkes bir şekilde muhtaçtır. Çünkü bazı insanlar sizi gererken diğerleri ise yeni bir şeyler söylerler, daha önce farkında olunamayan ve son derece kaliteli şeyler, bazen de bunu kitaplar söyleyebilir ki; okuma alışkanlığı olmayan bir toplumda bu son derece zordur hatta imkânsıza yakın derecededir.

Bir vücuda sahibiz ve bu vücutta çeşitli beyin başta olmak üzere son derece değerli organlara sahibiz. Elbette yapabileceğimiz en büyük tasarruf onları etkin ve verimli bir şekilde kullanmaktır. Çoğu zaman insanların bizlere bir beynimiz veya bir kalbimizin olduğunu ve diğer duyu organlarıyla birlikte dünyayı, doğru algılamak için mükemmel bir hazırlık evresi ile çok değerli şeyler yapabileceğimizi beyinler başkalarının çıkarlarına kiraya verilmeden pek anlamayız, daha doğrusu birçok insan ise beyni kalbi ve diğer organlarından en çok diğer birkaç organla hayatını sınırlandırdığını medyadaki haberlerin dehşet verici kötülüğünden anlayabiliyoruz.

Beyin ve kalp biz insanların çok değerli iki önemli organı olmasına rağmen onları yeterince kullanmayı beceremeyen toplumların başına yular geçirilip köleleştirildiklerini biraz tarih okuyan veya insanları biraz tanıyan hemen herkes bilebilecek durumdadır.  Kendi beynini kullanmaktan aciz milyarlarca insanın günlük hayatın meşakkati arasında bir beyni ve kalbi olduğunu çoğu zaman hatırladığını zannetmiyorum. İnsanlara verilen yapay kimlik hatta sınırlar neredeyse kan renginin dahi farklı olduğunu düşündürecek kadar yapay üretime rağmen tüm insanlarda beyin, kalp var ve kan renkleri ten renklerinin aksine aynı amaçla kullanılıyor.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..