Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '17

 
Kategori
Deneme
 

İnsanları en çok ihtimal korkutur

İnsanları en çok ihtimal korkutur
 

Tuhaf değil mi,  ihtimal dediğin olabilirliği düşük bir durum ama insanlarda yarattığı korku büyük. Bir şeyin olacağı kesindir o kadar korkmayız da yüzde hatta milyonda bir ihtimaller korkutur.

Bunun nedeni büyük acıları hep o “yüzde, binde, milyonda bir” ihtimallerde yaşamışızdır.

“Kesin olacak” dediğimizi zaten bekliyoruz; böyle olunca da kendimizi hazırlıyor, hayatın normal olayları olarak görüyoruz.

Ama ihtimal, hele de böyle yüzde bir, binde, milyonda bir ihtimalde başımıza bir şey gelince yıkılıyoruz ve işte bu küçük ihtimal rakamları korku filmi gibi içimize yerleşiyor.

Oysa bir insanın başına gelme ihtimali milyonda bir olan bir olay da zaten milyonda bir olmakta. Böyle bir şeyin bizi korkutmasının nedeni “milyonda bir” gibi bir ihtimalin gerçekleşmesi.

Milyonda bir ya, Allah aşkına! Bir milyonda bir kişide olacak olay gelip sizi buluyor. Olabilecek şeyden değil olmayacak şeyin olmasından korkulur.

Başınıza uçak düştü… Tarihte kaç kişinin başına uçak düşmüştür? Ama yine de insanların içinde böyle bir korku vardır.

Samimi söyleyim ben “ihtimal” kelimesinden bile korkuyorum çünkü acı olaylar hep kimsenin aklına gelmeyen şekillerde meydana geliyor. O nedenle olabilecek/beklenen olaylardan fazla korkmuyoruz, kahreden yüzdelik ihtimaller kâbus gibi rüyalarımıza giriyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..