Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

İnsanları kazanmanın güzel bir örneği...

İnsanları kazanmanın güzel bir örneği...
 

21 Ağustos 2013'de Posta gazetesinde aşağıdaki haber çıktı.
 
"Adana Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yatanlara tecavüz edildiği ve dayak atıldığı Mart 2012'de ortaya çıkmıştı. Bu skandaldan sonra 199 çocuk Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti.
 
Geçen 1,5 yıl içinde devlet bu çocukları hayata döndürmek için özel program uyguladı. 300 çocuğun yattığı cezaevinde bir "Eğitimevi" kuruldu.
 
Eğitimevi'nde 120 hükümlü çocuk eğitildi. Çocuklardan 34'ü açık liseye devam etti. Çıraklık eğitimi alan 64 çocuğun mesleği, cezası bitince hazır. 32 çocuk özel izinle cezaevinin çevresindeki okullarda eğitim gördü. Çocukların hükümlü olduğu sınıf arkadaşlarından gizlendi. İstenen sonuç alındı. Liseyi cezaevinde yatarken bitiren 5 çocuk üniversiteyi kazandı."
 
Bu kararı alan yöneticileri gerçekten kutluyorum. Cezaevleri, insanları ıslah eden, topluma kazandıran, insanlara hatalarını anlatan, insanlara yol gösteren, insanlara olumlu katkı veren, insanları suçtan uzaklaştıran, insanları rehabilite eden, insanların cezaevinde zamanlarını etkili ve verimli kullanması ve topluma katkı vermesi için fırsat veren bir yapıda olması gerekir. Bu güzel tutum, bu güzel yol her geçen gün  ülkemizde başarılı bir şekilde uygulanıyor.
 
Cezaevlerinde zamanlar heba olmadığı gibi insanların üretici güçleri hem kendileri hem de ülke için anlamlı katma değerler yaratıyor. Buna çocukların da dahil olması ve bu çocukların topluma  en güzel şekilde kazandırılması kadar güzel, iyi bir şey olamaz. Bu kazanılan çocuklar belki ileride ülkeye büyük hizmetler yapacak, toplumun daha da ileri gitmesi için kendileri birer güzel örnek olacak. Bir de bu çabalara girilmeseydi olabilecekleri düşünelim. Cezaevleri topluma katkı değil, daha beter sıkıntı yaratan yerler olabilirdi. İnsanları her zaman kazanmak lazım, insanlara bilerek veya bilmeden  suç işleseler bile değer vermek lazım. İnsanlara cezaevlerinde bile olsalar insanca muamele etmek lazım.
 
Bu güzel çabaların ülkemizde daha da geliştirilerek yaygınlaşması dileğiyle.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..