Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

İnsanları kendinden yüksek görmek onlara tepeden bakmaktan kötü

İnsanları kendinden yüksek görmek onlara tepeden bakmaktan kötü
 

Ya siz kral mısınız, isteseniz de zaten insanlara tepeden bakamazsınız. İnsanlara tepeden bakmak kolay mı? Dilenci insanlara tepeden hatta yetmedi Everest’in tepesinden baksın bakalım kim kale alır. İnsanlara tepeden bakmak için zengin olacaksın, meşhur olacaksın, kral olacaksın ya da imkânsızı başaracaksın.

İnsanları kendinden yüksek görmek tevazu içeriyor ama bazılarının kendisini hak etmediği halde yüksekte görmesine sebep oluyor. Ve o kendini yüksekte görürken sen yerinde kalmıyorsun, aşağı düşüyorsun. Yani maalesef iki kişiden biri yükselirken diğeri bu yükselmeye bağlı olarak alçalıyor. İki yönlü sakat zihniyet yani.

Diğer insanları kendinden yüksek görmek yüksek görenin eksikliklerinden de kaynaklanıyor. Yüksek görmekte tümüyle haksız değiller yani. Bu durumda diğer insanları yüksek görenler önce kendilerine baksınlar.

Tabii ki kişinin kendindeki eksikliklerin farkında olması aşağılık kompleksi yaratıyor. Siz hiçbir şey değilseniz karşınızdakinin kral olması kaçınılmazdır. Yukarıdakilerin çoğu sizler aşağıda olduğunuz için yukarıdadır.

Yukarı da aşağı da olmasın… Kesinlikle! Ama Kerim Korkut tek başına bu mücadeleyi veremez. Onurumuza dokunduğu için insanlara tepeden bakanlara karşı daha hassasız. Ama kendimizden yüksek görerek bize tepeden bakanları da biz yaratıyoruz. Adamı sen tepene çıkarıyorsun tabii ki tepeden bakacak.

 

 


 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..