Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanlarımız ölüyor, insanlarımız

İnsanlarımız ölüyor, insanlarımız
 

Birliktelik zamanı


Bu işin şakası yok. Ülkemiz ciddi bir zaafın içinde. Bu duruma nasıl gelinildi? Son iki aydır ne oldu da, bunca insanımız yok yere hayatını kaybetmeye başladı? Akıllıca sağ duyu ile düşünelim, sade bir vatandaş olarak yorum yapalım.

Son seçimlerde AKP, hükümeti kuracak oyu alamadı. Hiç bir zaman oy vermeyi düşünmediğim HDP, 80 milletvekilini meclise soktu. CHP ve MHP arzuladığı oyu alamadı. Oylar bir koalisyonu ön gördü. Türkiye'nin geleceği için en önemli karar, koalisyon gerçekleşemedi. Cumhurbaşkanı duruma çok bozuldu, çünkü partisi başarısız olmuştu. Halka kızgınlık ifadesi bizim gözlerimizden kaçmadı. 

Ve ortalık birden ( bir düğmeye basılmışcasına ) karıştı. Şehit haberleri almaya başladık. İstenen oldu, huzur ortamı kayboldu. 12 yıldır iktadar olan ve güçlü devlet kadrolarına hakim olan hükümet bütün bu olayları bizim gibi izlemeye başladı. Bakın hala AKP kadroları iş başında ve seyirciler. Ekranlar önünde göz yaşı döküyor, kendilerini eleştirenlere saldırıyorlar. Çare bulmak kimin görevi? Anlamaya çalışıyor, anlayamıyoruz.

PKK ve HDP ilişkisi üzerine bir kurgu yapılıyor. Ve halk ( HDP ye 80 milletvekili çıkardığı için ) cezalandırılıyor. Olan askerlere polislere oluyor. Umarım sivil halk da nasibini almaz. Sayın okurlar kendime sorduğum soruyu size de soruyorum. HDP, %13 oy almış, meclise girmişken neden terörü düşünsün? Neden PKK ın yanında olsun? Zaten AKP, HDP in isteklerini yerine getirmiş, TC yi tabelalardan kaldırmış, andımızı hiç etmiş, kürtçe öğreniminin yolunu açmış. Gizli kapıların ardında bolca konuşmuş. Daha ne olsun. 

Bana öyle geliyorki AKP için en iyi HDP, %10 altındaki HDP. Amaç, barajın üzerinde üç parti olması.

Türkiye bu sıkıntılı günlerden elbette sıyrılacak. Toprağa verdiğimiz canlarımız içimizi sızlatıyor. 

Barış içinde, birlikte yaşamamız istenmiyor. Toplum sırf siyasi hırs yüzünden, kişisel hedefler ve yanlış politikalar nedeniyle bir batağa gidiyor. Ülkemin insanları bölünüyor. Kutuplaşmaya hala prim veriliyor. Sokaklar kaynamaya başladı, sataşmalar, kışkırtmalar ve gerilim artıyor. Hürriyet gazetesine yapılan saldırılar düşündürücü. Şehirlerdeki gerginlik önemlidir. Sağ duyulu olunmalı. Çare sandıktır. Kamuoyunu bu tabloyu önümüzdeki seçimde değiştirmeli, bizleri bu ortama sokanlardan sandıkta hesap sormalıdır. 

Önümüzdeki günler önemli. Sonunda kesilecek bir fatura olacak, bu bütün toplumu etkileyecek ve ağır olacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..