Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanların birbirinden korkup çekinmesi aralarında daha fazla olumsuzluk yaşanmasını önlüyor

İnsanların birbirinden korkup çekinmesi aralarında daha fazla olumsuzluk yaşanmasını önlüyor
 

Dinden, devletten daha fazla hem de… Kavga edenler, ölenler, öldürenler sadece başkalarından korkmayanlar, korkmadığını göstermek isteyenler ve ne olursa olsun deyip dalanlar. Yani en büyük güç kişinin kişiden korkması/çekinmesi. Birbirimizden korkmasaydık birbirimizi yerdik. Hele de eski kanun manun olmadığı zamanlarda.

Hey gözünü sevdiğim korku, sen nelere kadirsin! Bir laf etsene, elin adamı parçalar valla! Tabii ki kavga istemeyenler de var. Ama kavga istemeyenlerin genelde korktukları için böyle yaptıkları söyleniyor.

İnsanın insandan korkup çekinmesi ona yapacağı kötülük anlamında birinci derecede engelleyici. Tanrı’nın cehennemi meçhul, kanun da affediyor icabında ya da cezayla kurtuluyorsun ama eloğlu tahtalıköye yolluyor. Bunu da herkes göze alamıyor ve bu kimseler arasında daha az olay yaşanıyor. Keşke herkes birbirinden korksa!

Değilse bu durumla ne Allah korkusu ne de kanunla başa çıkabilirdik. İnsanlar birbirinden korkmasa birbirine istediğini yapardı. Yani iyi ki bu işin bir karşılığı var. Birine bir şey yaparsan onun da sana yapacağını biliyorsun. Çok işe yarıyor çookk!

İnsanlar melek değiller ya korkup çekinmeseler her şeyi yaparlar. Her şey yapılanlar zaten karşılık vermeyenler, kendisine yapılanları kabul edenler. Karşılık vermeyip kanuna şikâyet edenleri küçümsemeyelim çünkü şikâyet etmek de cesaret işi. Eskiden karşılık verirdim, baktım sopa ağır, şikâyet yolunu seçtim. İnsanın insandan çekinmesini hayırlı bir şey olarak görüyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..