Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '15

 
Kategori
Deneme
 

İnsanların birlikte yanyana yaşamasına taktım; bence kurtuluşun şifresi burada

İnsanların birlikte yanyana yaşamasına taktım; bence kurtuluşun şifresi burada
 

Birlikte yan yana değil ayrı ayrı yaşadığınız zaman da bunları yapma şansınız var...


Dünyadaki sorunlar çözülmeye çalışılıyor ama bir türlü çözülemiyor. Nedenler ortaya konuluyor; cehalet, insanların  ihtirası, adaletsizlik...
 
Cehalet bitmez ki; öğrendiniz bu sefer de yeni şeyleri öğrenmeniz gerekir, yine cahilsiniz... İnsanların içinden ihtirası söküp alamazsınız ve adaletli bir yaşam için dünyayı yıkıp yeniden kurmanız gerekir. Yani bunlar hep olacak. Yani dünyada sorunların ortadan kaldırılması mümkün görünmüyor.
 
Sorunlar derken okuyucular dünyanın sorunlarını bildik basit yaşam sorunları olarak algılayabilirler; dünyada bir yılda yüz bin kişinin önlenebilir nedenlerden öldüğünü/öldürüldüğünü söylersek ne demek istediğimizi anlayacaklar.
 
Valla ben yıllardır düşünüyorum, sorunların kaynağı insanların birlikte yan yana yaşamasını işaret ediyor. Artı dünya ve hayat da sanki  birlikte yan yana yaşamaya göre dizayn edilmemiş, bütün insanlar sığsın diye Tanrı milyarlarca galaksiden oluşan sonsuz evreni yaratmış.
 
Ama biz akılsız insanoğlu ... kadar dünyaya kıç kıça sıkışmış birbirimizi yiyoruz.  Hayatında hiç, tanımadığı bilmediği kimseye kötülük edeni duydunuz mu? Sorunlarımızın çoğu birlikte  yan yana yaşamaktan kaynaklanıyor.
 
Ancak ayrı yaşamak derken herhalde ben burada, dayımın oğlu Tataristan'da yaşayacak değil, aramızda mesafe olsun, kapımız bacamız ayrı olsun.
 
Birlikte yanyana yaşamanın zorunlu olduğunu söyleyenler olacaktır, onlar o zaman hergün ağlaya sızlaya cenaze kaldırmaya devam etsinler. İnsan insanın belasıdır;  görür kıskanır,kendinde olmaz çekemez, sendekini almak ister, seni almak ister... Sen de istiyorsan sorun yok da genelde menfaatler çatışır.
 
Hergün seninle beraber yaşamayan kimse senin ne durumunu bilir, ne kimliğini, düşünceni, inancını... İnsanların birbiriyle ilişkisini de belli bir standarda (ben istediğim zaman seni görürüm, çağırdığım zaman geleceksin) bağladınız mı artık polise bile gerek kalmaz. İki ayaklı tilkiler kolay; kümesin kapısını muhkem yaparız.
 
İnsanların birbirlerinden belli mesefelerde uzakta yaşamaları ,izinli haberli(randevu gibi) kişinin isteği ile görüşmeleri bütün sorunları (ölümleri,cinayetleri,kavgaları) ortadan kaldıracaktır; tanımadığım adamla ne işim olur. Şeytan icraata evinizi öğrendikten sonra başlar.
 
Peki de bu kadar insan dünyaya nasıl sığacağız? Sığmayacağız ki öyle olması lazım zaten, milyarlarca galaksi bizi bekliyor; Tanrı onları süs için mi yarattı? "Uzayda hayat yok" Belki sende bunu anlayacak akıl yok.
 
Güvenlik sorunu başlar. Güvenlik sorunu şimdi de var zaten. Suçlar çoğunluk kapalı yerlerde planlanıyor/işleniyor (katil planını Ağtrı dağının tepesinde yapmıyor herhalde) ve siz evlere giremiyorsunuz. O gün girmeniz gerekmeyecek, kişi kendisi kendini mi öldürecek?
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..