Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
İnançlar
 

İnsanların çoğu maalesef ölümden sonra her şeyin bittiğine inanıyor

İnsanların çoğu maalesef ölümden sonra her şeyin bittiğine inanıyor
 

Müslümanlığın ahiret ile ilgili söylemleri maalesef pek yaygın olmadığı için (ahirete inanmak İslam’ın şartı değil, belki ondan) insanların çoğu ölümden sonra her şeyin bittiğine inanıyorlar(böyle görünmeseler de) Sakallı bile tereddütlü konuştuğuna göre dini anlatanların bu konuda eksiği var demek ki.

Oysa dinin en önemli kısmı bu olmalı. Öldüğünüz zaman hayat bitmiyor hatta yeniden başlıyor deyip bunu da bir güzel inandırdığınız zaman yedi milyar camiye dolar. Çünkü kimse yok olup gitmek istemez. Ateist bile dinin sadece bu yönü ile ilgileniyordur.

Yani bu konuda kafalardaki soru işaretleri giderilip mutlak bir inanç yaratılabilse dünya hayatı için müthiş bir inanç devrimi olur. Düşünsenize ölüm sadece bir şekil değiştirme, başka bir âleme geçiyoruz. Ve orada sonsuza kadar yaşayacağız. Ama ahiretin güzellik ve üstünlükleri arttıkça inandırıcılığı azalıyor. Sadece bu konuda inananların kafasında bile ufak pürüzler olabilir.

Ama kardeşim işte İslam'ı anlatanlar ahiret hayatıyla ilgili belirsiz, hayal ötesi söylemleri (9 kat cennet, zebaniler, kıldan ince kılıçtan keskin sırat köprüsü falan) ilaveler de yaparak anlatınca (keşke hiç bir şey anlatmasalar) zaten neye inanacağını şaşırmış insanlar ahirete inanmakta zorlanıyorlar.

Elbette bunlar mana âleminde oluyor ve Allahın gücü her şeyi yaratmaya yeter; ama işte mana âlemini de anlamak çok zor. Ama elbette inandığın zaman bütün zorluklar ortadan kalkıyor. Ölümden sonra hayatı anlatan ayetler gerektiği kadar işlenmiyor; masal gibi bir köşede duruyor ve sonra hani bu insanın aklının alamayacağı ölümden sonra hayata şıp diye inanın deniliyor.

Bir inanılsa ölümden sonra hayatı müjdeleyen dine, insanlar akın akın Müslüman olur ve bence insanlığı cezbedecek en önemli argüman budur. Lakin sakallı ölür ölmez önümüze kıldan ince kılıçtan keskin bir köprü arkasından da içinde yanacağımız cehennem ateşleri, kaynar katran kazanları koyarsa aman öldükten sonra hayat olmasın, mezarda bizleri karıncalar yesin daha iyi deriz.

Yani ahirete inanmada bir zaaf varsa başta ahiret hayatının masal gibi anlatılması ama en çok da işte yukarıda söylediğimiz gibi yanacaksın falan diyerek insanların ahiretten soğutulması nedeniyledir.

 

 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..