Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

İnsanların gündeme odaklanma nedeni gelecekten endişe duyup kendisiyle ilgili haber almak

İnsanların gündeme odaklanma nedeni gelecekten endişe duyup kendisiyle ilgili haber almak
 

Abi gemi gidiyor. Sen de gemidesin. Batcan mı çıkcan mı belli değil. Doğal olarak içinde bulunduğun durumu düşünecen.

Gündem hava durumu gibidir, normalde hayat gündemle değişmez. Ama ülkemizde olduğu gibi havalar bulutluysa, hatta yıldırımlar düşüyor şimşekler çakıyorsa hayat gündemle değişir.

Ne olursa olsun Türkiye’de insanların gündeme bu kadar odaklanmaları normal değil. “suni gündem yaratılması” iddiaları doğru olabilir de bir sözle bir haberle hayattan böylesine kopmamız millet olarak zayıf karakterimizin göstergesidir. Bu da bilgi ve kültür yetersizliğinden kaynaklanıyor.

 Adamın biri çıkıyor-tamam yetkili önemli şahıs- bi laf ediyor, herkes işini gücünü bırakıyor günlerce onu konuşuyor. Dünyaya kuyruklu yıldız çarpsa o kadar konuşmazlar. Son yıllarda uyanıkların halkı kandırmak için kullandıkları şeylere “sandık demokrasisi” nden sonra “gündem” de girdi.

Çoğu insan demokrasiye karşı, çünkü şimdilerde demokrasi demokrasiyi savunanların değil diktatörlüğü getirmek isteyenlerin işine yarıyor. Şimdi bunlar baktılar ki millet ağızlarına bakıyor “gündem” i de gündemlerine aldılar. Biri bir söz söylüyor millet işini gücünü bırakıyor bunu konuşuyor, “ Filan filanı demiş” Ya sen ekmek derdindesin iş derdindesin neyine gerek, ne demişse demiş.

Hadi halk böyle, aklı başında insanlar da bu rüzgâra kapılmış… İkiyim gündemini ya, nedir yani! Sizin gündem dediğiniz şeyleri ben mınnığıma bile takmıyorum! Siz ancak safları kandırırsınız. Gündemmiş, yiyim gündemini! Şu şunu demiş, demişse demiş bana ne. Bu söylediklerim sizin için de geçerli yukarıdakiler! Türkiye’nin bir tane gündemi var: Herkes işine baksın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..