Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
Deneme
 

İnsanların yalan konusunda hassas olmalarının nedeni birilerinin onları sürekli kandırmış olması

İnsanların yalan konusunda hassas olmalarının nedeni birilerinin onları sürekli kandırmış olması
 

İnsanlarımız yalan söylemeyi adam öldürmüş gibi görünce bu yalan konusu dikkatimi çekti. Üstelik karşı taraf yalan söylese bile senin inanmama şansın da var; yani suç sadece söyleyende değil.

Uzun araştırmalarım sonucu birilerinin bizi sürekli kandırdığını ve bu yüzden de yalan konusunda böyle hassas olduğumuzu tespit ettim.

Malum ister beyaz, ister mavi yalan olsun insanlarımız yalan konusuna çok fazla tepki gösteriyorlar. Hatta öyle ki yalancıyla katili bir tutuyorlar.

Adama elli kere yalan söylenmiş; her gün kandırılmış, defalarca aldatılmış. Ta burasına gelmiş artık! Her yeni yalanda yeniden kandırılacağını sanıyor.

Hem yalan kuru kuruya söylenmiyor; kandırıp malınızı paranızı elinizden alıyor, sevginizi çalıyor, ihanet ediyor, alacağım diyor almıyor, bekletiyor gelmiyor falan.

Bütün bunları yalan vasıtasıyla yapıyor. Oysa hayatta mutluluk amaçlı tatlı yalanlar da var ve maalesef bu masum yalanlarımız aşağılık çakalların kötü niyetli yalanları yüzünden güme gidiyor!

Bu arada insanlarımızın yalan konusundaki abartılı hassasiyetinin din ile de alakası var; çünkü dinimiz de yalan söylemeyi çok büyük suç olarak görüyor.

Oysa hayatımızda bakıyoruz yalansız olmaz yani.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..