Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '18

 
Kategori
Yılbaşı
 

İnsanlığa, İnsanlık Armağanı

Yeni yıl gelmek üzereymiş, böylesine mükemmel haberler almıyordu insanlık... Şimdi, binbir çeşit hayaller kurulacak, hediyeler alınacak ve insanlar sevdiklerini mutlu etmek için gülücükler saçacak... Herkes birbirini ne kadar çok sevdiğini o gece haykıracak. Yeni yılın girmesine on saniye kala geri sayarken çığlıklar atılacak ve herkes o an yanında kim var ise ona sarılıp giden yılı uğurlayıp gelen yılı karşılayacak.

Peki ne değişecek? Giden yılda ne olmuştu ki gelen yıl bu kadar mutluluk ile karşılanıyordu? İnsanoğlunun her yıl, yeni gelen yıla olan bu düşkünlüğü, heyecanı nedendi? Hazırlıklar, hediyeler, partiler, giyilecek kombinler, müzikler ve daha nicesi... Neden bu kadar beklentili haller? Geride kalana bakmadan yeni gelenin neler yaşatacağını bilmeden bu kadar mutlu karşılamak nedir? Daha iyisinin geldiğinden nasıl bu kadar emin olabiliyordu insanoğlu ya da geride kalan yıl gerçekten bu kadar kötü mü geçmişti?

 Umut... Aslında geride kalanın eksikliği de yeni gelecek olanın böylesine heyecan ile beklenmesinin de tek sebebi umuttur. İnsanoğlunun her yenilikten beklentisi daha iyi, daha güzel, daha daha ve daha... Geçmişe bakmak yerine gelecek olandan beklenti içine girmektir insanoğlunun şifresi... ‘’ Hayallerim var benim bu yıldan, hiçbir şey olmasa da milli piyango sayesinde zengin olacağım ‘’. Neden hep maddiyata dayalı insanoğlunun hayalleri, yaşam standartları ya da mutluluğunun sırrı? Neden maneviyata dair tek bir cümle, tek bir hayal yok?

Yeni yıl her zaman umudur barındırıyorsa içinde, bu yıl daha güzel insanlar olsun memlekette... Daha güzel haberler, daha umutlu gençler, daha çözümlenebilir sorunlar, daha mutlu ve huzurlu insanlık olsun. Yeni yıl insanlığı armağan etsin bu yıl insanoğluna ve gerçekten insan olabilmeyi öğretsin. Yeni yıl umudu, gerçekten insan gibi yaşayabilmek olsun, bu yıl... Kayıpsız, korkusuz, adaletli, karakterli, gerçek ve dürüst insanların barındığı bir yıl olsun, yeni yıl... İnsanlık olsun, insanoğluna armağan olsun... Hoşgeldin 2019....

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..