Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İnsanlığa Hizmet...

İnsanlığa Hizmet...
 

14.06.2014

Dost ve kardeş ülkelerle bir araya gelmek ve dünyanın neresinde olursa olsun Türk kardeşlerimizi kucaklamak, onları dinlemek, anlamak dertlerine ortak olup, iyi zamanlarında onlarla birlikte mutlu olmanın tadını yaşadık dün akşam gerçekleşen “Yılın Altın Adamları Ödül Töreni” bizlere bu güzelliği yaşattı.

Kazakistan’dan, Azerbaycan’a, Özbekistan’dan, Kırgızistan’a, Romanya’dan, Hollanda’ya, Gürcistan’dan, Kosova temsilcileri aracılığıyla onların aynı kardeş ve dostça duygularla birlik ve beraberliğin, güzel temennilerin söylendiği gecede aslında yelpazemizin ne kadar renkli ve çeşitliliği de ortaya çıkıyordu.

İpekyolu dergisini okuduğunuz zaman buram buram Türksoylu kardeşlerimizi, yaşadığı yerleri görmek çok sesliliği dahası kardeşliğin sevgisiyle sarmalar sizi…

Türk kardeşlerimiz aynı zamanda kültür elçisi olarak Türk Kültürünü dünyaya tanıtarak kültürel ortaklığa da köprü vazifesini güçlendirirler.

Uluslararası Türksoy'la İpekyolu Dergisi ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 11'incisi düzenlenen törende Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, 7 yıl önce gerçekleşen ödül törenine katıldığını belirterek, "O zaman da söyledim. Biz Gagavuzlar az varız ama biz de varız.” Sözleri salondan büyük alkış aldı.

Türksoy’la İpekyolu Dergisi ve TV Programları Genel Yayın Yönetmeni ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Seyfullah Türksoy ise yaptığı konuşmada; ödül töreninin amacının Türkiye’yle kardeş ülkeler arasında bağları geliştirmek olduğunu söyledi.
Türksoy, kültür ve iletişim köprüleri kurmak istediklerini aktararak, ideallerinin önemli bir kısmını gerçekleştirmeye başladıklarını anlattı. Türksoy, merkezde 30 ayrı sivil toplum kuruluşunun temsil edildiğini vurgulayarak, "Allah nasip ederse, şimdiye kadar gündeme gelmeyen pek çok konuyu gündeme getireceğiz. Bunların başında uyuşturucu konusu var. Şu anda maalesef gerek Türkiye'de gerekse de Türk dünyasında en büyük problem budur. Biz hala problemleri halının altına süpürüyoruz. Bugün binlerce gencimiz bu tuzağa düşüyor. Biz, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak ilk gündeme getireceğimiz konulardan biri budur" diye konuştu.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ise; amaçlarının bundan sonra da çalışmalarına büyük bir hızla devam etmek olduğunu söyleyerek “genç büyüklerimize, çocuklarımıza dahası sosyal açıdan korunmaya muhtaç olan kesime olan yardımlarımız ve yol gösterici çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir, dedi.

Bir gecenin temennileri, arzuları, ödülleri, vaatleri, sevinçleri, heyecanları ve iyisiyle kötüsüyle, güzeli ve ağız tadıyla yine geride kaldı.

Gecede ödül alanlar; Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov ve TİKA Başkanı Serdar Çam, Cemal Yangın, Halil Uluer, Amerika Ahıska Türk Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbenderov, Amerika-Dayton Eğitim Vekili Adil Baglrov, Romanya-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamer Atalay, Kosova-Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen, TRT Avaz, Prof. Dr. Oktay Belli,  Kürşat Zorlu,  Ahmet Yesevi Kültür Derneği Başkanı Fatma Sönmez, Kamil Salduz ve Gürcistan Borçalı Türkleri Birliği Başkanı Zalimxan Mammadli "Türk Dünyası'na hizmet ödülü"ne layık görülürken, Prof. Dr İlham Rahimov "Türkiye-Rusya Dostluk ve İşbirliği Onur Ödülü'nü, Anar Mamadov "Yurt dışında Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü'nü, Serdar Gökhan "Sanata Hizmet "ödülünü, Turgut Torunoğulları "Yılın Turizm Yatırımcısı Ödülü"nü, Hikmet Eren "Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü"nü, Mesut Arıcı "Orta Asya'da Yılın Firması Ödülü"nü, Fikret Yazıcı "Türk Ekonomisi'ne Hizmet Ödülü"nü, Erkut Taşer "Kırgızistan Yılın Firması Ödülü"nü, Dünya Yaşlılık Derneği Genel Başkanı Umut Çınar  "İnsanlığa Hizmet Ödülü"nü, Abdullah Satoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş"Yılın Valisi Ödülü"nü, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise "Yılın Belediye Başkanı Ödülü"nü aldı.

 

 

 

e-mail:belginturan@gmail.com+

 


 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..