Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

06 Nisan '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

İnsanlığımız İnliyor

İnsanlığımız İnliyor
 

Bu ülkenin insanı, böyle mi olmalı?


Mutluluğun ve öfkenin küçüğü büyüğü olmaz. Küçücük şeylerle insanlar sevinebilirken, ufacık bir öfke, anında zehir içme kıvamına getirebilir insanları. İnsan ruhu hassastır, bu yüzden gün içinde alınganlığının tuttuğu olur. Hele ki şu âhir zamanda yaşandığından ve hele ki hoşgörünün hızla uzaklaştığı dönemlerde bulunulduğundan yüzler çoğunlukla asık, herkes birbirine karşı çekememezlik dürtüsünde, kıskançlıklar epeyce hâsıl vaziyettedir. “Makama ben geleyim, sen gelme. Ben iyi yiyip içeyim, sen yoksullukla sürün. Rab bana, hep bana.” düşüncesi, bizi biz olmaktan başka yöne çekiyor. Neredeyse herkes sinir küpü, dert sahibi, müsâmahasız duruma geldi/ getirildi toplumda.

Hâlbuki devir değişmiş olsa da insanlık değişmemeliydi. Maalesef değiştirdiler. Canavarlaştırdılar milleti. Hız ve hırs dünyası, kıskançlık krizleri, insanlığı elimizden aldı. Peki, niye alınmasına müsaade ettik? Bizler buna dünden razı mıydık? Değildik, lakin para canlısı dünyalıklar öyle olmamızı istediler, bizlerde dümenlerine uyduk. Bu tezgâhta öğütüldük, insanlığımızdan çıktık.

Çoğu insan birilerini dövecek gibi dolaşıyor çevrede. Kazârâ adres sorulsa bir zahmet cevap vermeler, diyelim ki selâm verilse çok ağır bir yük gibi almadan geçmeler her gün gördüğümüz gerçekler.

Böyle mi yapılmalıydı bu ülkenin insanı, böyle mi olmalı Müslüman kardeşliği? Yalan dünyanın sahte düzenine mi kanmalıydık?

Hepimiz bu ülkenin insanları olarak; art niyet düşünmeden, birbirimize karşı duygudaşlık ve sıcakkanlılık duyarak, kalplerimizden nefreti arındırıp, sevgiyi kuşanarak, sevmenin, iyiliğin çatısı altında toplanarak; ülkemizi ve insanımızı  Rabbimizin hoşuna gidecek seviyeye getirmeliyiz.

Yunus’umuz ne demiş, ne güzel demiş: “ Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz.” Bu söz çoğumuzca arabesk diye ciddiye alınmazsa ve “ Yiyelim, içelim. Oynayalım, oynaşalım. Dünya bir defa geliyoruz” diye değiştirip yorumlarsanız; bir gün size oynayıp güleceğiniz yer kalmadığını gördüğünüzde, şaşırmaya bile mecâliniz olmaz.

Ayfer AYTAÇ- ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..