Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlığımızı kaybettik hükümsüzdür....

İnsanlığımızı kaybettik hükümsüzdür....
 

Pamir’in kaybolması sosyal medyada gündem olurken aklını ve vicdanını tutsak etmemiş güzel ve iyi insanların çağrıları, dayanışması gözlerimizi buğulandırırken “bu ülkede hala umut var” diye düşündük.

Ama ne var ki Pamir’e üzülmeyen, klavyeye kurulup tetiğe basar gibi nefret söylemini kusanlarda vardı. Utandık onların yerine.

Artık kendini ülkenin sahibi sanan ve kafaları komplo teorileri ile prangalı kalabalık, meydanlarda Berkin Elvan’ın annesini yuhalatan idolleri gibi küçücük çocuğun kaybolmasına dair nefretlerini ifade edebilirlerdi. Pamir küçücük bir çocuk değildi onların gözünde. Zavallı çocuğun nasılsa alevi olduğunu öğrenmişlerdi. Yeterliydi saldırmak, nefret kusmak için.

Çanakkale’de ateşkes aralarında ülkesine saldıran işgalci askerlerle sigarasını, suyunu, ekmeğini bölüşen şehitleri mezarlarında ayağa dikecek kadar gözü dönmüşlerde; Irak’ta, Suriye’de yaşanan vahşeti mezhebine göre sahiplenenlerde 3.5 yaşındaki Pamir’e üzülecek ahlak ve vicdan aramak anlamsızdı.

 Pamir’in kaybolması sosyal medyada yayılırken nefretlerini “komplo”, ”Pamir’den sokak hareketi çıkmaz” ,“Pamir’in kayboluşu, kötü niyetli bir planın parçası olabilir. Ailenin de Alevi olması muhtemeldir” , “Zaten Aleviymiş, köpeklerin karnı doymuştur” ,”medyada ve sosyal medyada gösterilen resim burger kingde çekilmiş!(viral reklam için kaçırılmış olabilir, mümkündür” ,

Kaybolduysa Kayboldu Kaybolmasaydı Pis Çapulcular Ve Ülkücüler  Sizin Varya yatacak yeriniz yok %46 nasıl k….k ama :)” , “İddia Pamir Projesi 3.köprüye uzanıyor. Çocuğun annesinin DHKP-C’li olduğu söyleniyor.”… daha bir sürü zırva yazdılar.

Dün bu ülkede sadece 3.5 yaşında Pamir değil; insanlık, vicdan, adalet, hukukta öldü. Hükmü yok artık yazılı yazısız hiçbir kuralın, yasanın.

 Toprağına nur/ışık yağsın küçüğüm, asıl biz öldük; bak cennetteki yıldızlardan ağla halimize…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..