Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsanlığın gittiği yön

İnsanlık tarihine baktığımızda çok aşama kaydedildiğini görüyoruz. Bu günlere insanlar kolay gelmemiş.

İlk insanların mağaralarda yaşadığı, taş ve ağaç dalı dışında yırtıcı hayvanlara karşı kendilerini koruyabilecekleri başka bir şey olmadığı düşünülecek olursa, şu andaki olanakların ve yaşama koşullarının büyük bir gelişme kaydettiğini kabul etmemiz gerekir.

Daha önceleri bir çok insan şu anda kolaylıkla iyileştirilebilen hastalıklar nedeni ile ölüyordu. Bir salgın hastalık yüzbinlerce kişiyi öldürebiliyordu.

Kadın için doğum yapmak bile tehlikeliydi. Şimdi bir sorun olması halinde ( bazen de hiç sorun yokken) sezaryen ile çocuk dünyaya getirilebiliyor. 

Evlerimizde, işyerlerimizde ısınma ve soğutma düzenekleri ile daha rahat bir ortamda yaşayabiliyoruz.

Ancak tarihe baktığımızda insanların hiç gelişme göstermediği bir konu var: Birbirleri ile kavga etmek ve savaşmak.

Bunların ana nedeni ise kendilerine çıkar sağlamak. Daha çok güç ve paraya sahip olmaya çalışmak. İnsanların bu hırstan kurtulması gerekiyor. Daha çok güce ve paraya sahip olmadan da mutlu ve huzurlu olabilir insan. Hatta iddia ediyorum ki bu daha çok güç ve para sahibi olma hırsından kurtuldukları anda mutlu ve huzurlu olabilirler.

Dünyada savaş çıkaran insanlar bakarsanız bunların aslında yeterince güce ve paraya sahip olduklarını görürsünüz. Bu insanların hemen hepsi şu anda çalışmayı bıraksa ellerindeki parayı lüks içinde yaşayarak ölünceye kadar bitiremez.

Bence dünyadaki bu kadar teknolojik gelişmeye rağmen, asıl insanların gelişme göstermesi gereken konu budur. Ve bu da belki teknolojik gelişmelerin yaşantımıza getirdiği rahatlıklardan daha fazla bir rahatlama ve huzur sağlayacaktır tüm insanlığa.

Sevgi ve saygılarımla

 
Toplam blog
: 29
: 211
Kayıt tarihi
: 15.11.14
 
 

Mühendislik eğitimi aldım. Felsefe konusuna ilgim var.  ..