Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Dünya
 

İnsanlığın yarısı bir lokma ekmeğe razıysa kalan yarısı niye savaşıyor ki?

İnsanlığın yarısı bir lokma ekmeğe razıysa kalan yarısı niye savaşıyor ki?
 

Egemen güçlerin sofralarından çıkan artıkla besleyebilecekleri bir yarım dünya var. Grönland’dan buz istemiyorlar, Beyaz Saray’dan kız istemiyorlar.  Yani karınları doysun yeter, başka talepleri yok. Sibir dağlarına yulaf ekin yolsunlar, dünyanın sokaklarında çizmelerinizi parlatıp vicdanlarınızdaki kör kuyulara mezar diye dolsunlar.

Hani kafadan üç milyarı attınız gitti; kalanınıza yetmiyor mu bu koca dünya? Savaşların nedenlerine bakıyorum. Aslında ezenlerle ezilenler savaşmıyor biliyor musunuz? Bir fakirin bir zenginin kapısını yumrukladığını gördünüz mü? Aç köpekler birbirleriyle savaşıyorlar.

Savaşların nedenlerine bakınca hak ve özgürlük savaşı gibi gözüküyor ama bütün bu savaşlarda sanki daha çok birilerinin menfaati söz konusu gibi. Savaşlar bitmediği için henüz verilmemiş haklar var diyorsunuz ama yani on binlerce yıldır devam ettiğine ve hala bazı hakların alınamadığına/verilmediğine göre bu savaşlar kıyamete kadar sürecek gibi.

Şimdi bu yazıları yazarken boş yaygara etmek değil gerçek sorunlara/nedenlere değinmek istiyorum. Savaşların neden hala devam ettiği konusunda insanlar işte “Allah belalarını versin” deyip geçiyorlar. Ama ciddi düşünmemiz lazım. Bu savaşlardan bizler zarar görüyoruz. Hep diyoruz ki yetkililer düşünsün. Yetkililer on bin yıllardır düşünüyor ve on bin yıllardır bu acımasız savaşlar devam ediyor. Yetkililer kendileri savaşın içindeler, savaşın nedeni onlar; nasıl düşünecekler.

Egemen güçlerin umurunda değil; çünkü savaşlarda onlar değil biz ölüyoruz; bu nedenle bizim umurumuzda olmalı. Bugüne kadar bu savaşlar nedeniyle her hangi birinize bir şey olmadıysa bundan sonra da olmayacak anlamına gelmez. Dünyada yanan ateşler mutlaka bir gün bize de ulaşacaktır. Dikkat edilirse nerede yanlış inanç ve düşünce, cehalet varsa oralarda savaş var. Örneğin Irak’ta her gün meydana gelen onlarca bombalama olayının nedenini birisi bana izah etsin. Bu insanlar yaptıkları eylemlerle kafalarındaki her ne idiyse bunu değiştiremeyeceklerini/başaramayacaklarını bilmiyor olamazlar.

Kimse kusura bakmasın Arap zekâsı işte. İsrailliler olsa hayatta kavga etmezler. Petrolün var, bir araya gel, anlaş; kur devletini, dünyanın en zengin ülkesi ol, refah içinde yaşa. Türkler, Araplar ve bazı diğer milletlerde maalesef bu pozitif akıl yok.  Arapları eleştiriyoruz, biz sanki pek mi iyiyiz? Sen özgürlük istiyorlar diye Kürtlerle savaşa gir. 30 yılda 50 bin kişi ölsün, 400 milyar dolar paran gitsin; şimdi de ülken fakir, mezarları ziyaret et. Türk’ün aklı bu kadar işte. Neymiş efendim, birkaç baldırı çıplak bağıracakmış. Biz onları Niğbolu’dan beri tanıyoruz. Yunan’ı Ankara’ya kadar getirenler de onlar. “Ne istiyorsun kardeşim. Savaşa falan gerek yok. Oturalım konuşalım. Verilebilecek haklar varsa veririz. Biz düşman değiliz, kardeşiz “ Bu yapılsaydı hem o kadar insan boşuna ölmezdi hem de ülkemiz bir böyle daha olurdu. Noldu, hayır dediklerine şimdi kuzu kuzu evet diyorsun. Yani 50 bin kişi boşuna öldü ve 400 milyar dolar para boşuna gitti, sevgili akılsız Türk’üm!

Bu her şeyi bilen insanlar var ya bu her şeyi bilen insanlar, aaaahhh ah! Savaşlar işte bu akıllı(!) insanlar yüzünden çıkıyor. Din için savaşmak gerekiyormuş. Kâbe’yi yıkmaya kalkarlarsa savaşacaksın tabi; gerisi hikâye. “Ülkeyi ben yöneteceğim. İstemiyorlar. İsteyenler bana yeter, ben yöneteceğim” Şu Esat’ın haline bakıyor musunuz? 100 bin insan ölmüş, hala inat ediyor. Seni istemeyenler var işte, çek git kardeşim! Keza Erdoğan. Sandıkmış, %50’ymiş. Önemli olan ülkenin yarısının seni sevmesi değil diğer yarısının sevmemesidir. Ülkede nefret savaşları başlamaması için bırakacaksın.

Bütün bunlar halkların düşünsel olarak geri olmasından kaynaklanıyor.  Çağlar ilerledikçe, insanların bilgi ve kültürü artıp ülkeler medenileştikçe bu yanlışlar azalacak ama ne çare ki bu zaman pek de öyle yakın görünmüyor. Egemen güçler zaten egemenler. Zenginler zaten zenginler. Kimse onların parasını elinden almıyor. Savaşlara neden gerek duyuluyor anlamıyorum.  Şu anda dünyada kimler savaşıyor? Araplar, Türkler, Afrika, bir iki Asya ülkesi falan. Genel olarak bakıldığında geri kalmış ülkeler. Ama biraz da sanki geçmişte de savaşan Yahudiler, Türkler ve Araplar. Diyorum ki bunlardaki savaşma tutkusu genetik mi acaba. Din için savaşmıyorsan esaslı Müslüman, vatan için savaşmıyorsan Türk gibi Türk olmuyorsun galiba.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..