Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
İnançlar
 

İnsanlık biz kimiz?

İnsanlık biz kimiz?
 

Doğduğumuz zaman, dünyaya seçim hakkımız olmayan bir şekilde geliyoruz. Ülke,din,dil,ırk,cinsiyet,aile,seçme hakkına sahip değiliz.Zamanla her birey,kendi varoluşu gereği yaşamı tanımaya gayret eder.Böylelikle , önce yaşam şartları belirmeye başlar.

Şartlar ise, bireyin gelecekteki yaşam yolunun, resmini yavaş yavaş çizer.
İşte bu esnada bireyin ''İnsan'' olması için, doğduğu an'daki ışığını kaybetmemesi önemlidir. Bu ışık kişiye yol gösterici ve yüceltici olacaktır. Dünyaya gözlerini açan her bebek, masum ve pırıl pırıldır.

Bu parlaklığı yok eden ise, yine insandır. Eğer dünyadaki her birey, ''insan'' olmanın ne demek olduğunu bilseydi, insanlık barış içinde yaşardı.

Günümüzde ''eğitim şart ''diyoruz Evet şart !! Yıllar önce ''İnsanlık okulu'' diye bir okul düşlerdim.Bu okulda diğer derslerin yanı sıra,öğrencilere insanlık tarihi ve varoluş nedenleri öğretilsin diye düşünürdüm.

Birlik bilinci,barış ve sevgi, varoluşun anlamı olmasına rağmen,insanlık inanç ve düşünce karmaşası içinde asla ''bir'' olamıyor. Yazılarımda dönüp dolaşıp, aynı noktaya parmak basmam, bu yüzden sanırım. Ego! İnsan olmanın ilk adımı,egolardan arınmak. Bu ise çeşitli yöntemlerle olur.

Ya egonun ne olduğunu bilmeyenler?
Önce varlık, kendine dönüp incelemedikçe, kendinin ne olduğunu bulmak yerine, başkalarının düşüncelerine, duygularına kapıldıkça, insan olması daha da zorlaşacaktır

Eğer her insan dünyaya bir evlat,yeni bir nesil getirirken, bilinçli olsaydı, çok daha sağlıklı toplumlar meydana gelirdi. Oysa dünyamızda sağlıksız insanlar var. Gerçek insan olmanın ne olduğunu bilmeyen insanlar, karmaşa içinde diğerlerine de virus bulaştırmaya aday bireylerdir.

Bu insanlık için, çözülmesi gereken bir durumdur. İnsan olmanın ne demek olduğunu kavrayamamış kişiler,geride kalıp evrimini mutasyona uğratacaktır.
Dünyamız bize armağan ve bu armağanı zihnimizde, en nadide köşeye yerleştirmemiz gerekir. Virusler bir gün antivirusle temizlenecektir. Mühim olan antivirusu bulmaktır.

Bu yıl 'ın , Mevlana yılı ilan edildiğini yazmıştım. Mevlana hoşgörü'yü,insanlığı anlatan bir felsefe ve en güzel yanıtı, onun öğütleri vermektedir. ''Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yoktu, nice elbiseler gördüm, içinde insan yoktu.''

Sahi insanlığa soruyorum: Biz kimiz?

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..