Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlık dışı suçlar

Geçen gün bir gazetenin ikinci sayfasını okurken dikkatimi çekti, zannederim bu konuya dikkat çekmek için gazete bunu özellikle yapmıştı. Tam sayfada toplam yedi haber vardı ve hepsi küçük yaştaki çocuklara ya da kadınlara yapılan cinsel taciz ya da tecavüz ile ilgiliydi.

Bu suçların son yıllarda giderek arttığını ya da daha çok gündeme geldiğini kahrolarak takip ediyorum. Ülkemizde ne yazık ki suç oranı her geçen gün artıyor ve bu suçların büyük oranı aynı kişiler tarafından defalarca tekrar ediliyor ve giderek daha da insanlık dışı bir hal alıyor.

Aynı suçları aynı kişilerin defalarca işlemesi ve bir çoğunun hala aramızda serbestçe dolaşıyor olması adli ve idari bir zaafın sonucudur. Ama bu suçların insanlık dışı bir hal alması toplumsal bir sorundur. Birincisi esasen hukukçuları ve idarecileri ilgilendirirken ikincisi hepimizi ilgilendirir. Ne oldu da son yirmi yılda bizim güzel ülkemizde görmeye duymaya hiç de alışık olmadığımız suçlar bu kadar çok işlenir oldu. Sadece cinsel saldırılardan bahsetmiyorum; üç kuruş için annesini babasını kardeşini gözünü kırpmadan öldürenlerden, organları için kaçırdıkları küçük çocukları katledenlerden, hırsızlığı açlıktan ya da çaresizlikten değil de zengin gibi yaşamak için yapanlardan, zevk için ya da sözde şeytan istediği için can alanlardan vs. bahsediyorum.

Bu suçlardan bazılarının nedeni olarak ekonomik sıkıntıları gösterebiliriz belki ama bazılarının nedeni sadece ve sadece yaşadığımız kültür erozyonudur bana göre. Çok değil bundan otuz yıl önce evlerin kapısını kilitlemeden uyuyan bir milletken biz bugün çelik kapılar ardında bile rahat uyuyamıyoruz. Ne kadar acı! Buradaki asıl sorun kendi kültürümüzden uzaklaşıp vahşi batının vahşi yüzünden olumsuz etkilenmemizdir bence. Televizyonlarda yayınlanan magazin ve kadın programları bir de bazı diziler bizi hiç olmamamız gereken insanlar gibi olmaya sevk ediyor. Ve buna herkes seyirci kalıyor. Batı Türk aile yapısını örnek almaya başlamışken biz onların tuhaf aile yapısına özeniyoruz. Onların ikinci sınıf filmlerinde bize gösterdikleri gibi yaşadıklarını zannediyoruz. Maalesef biz batı medeniyetinin hep çarpık yönlerini örnek aldık ve bu noktaya geldik. Ve acil önlem alınmazsa o gurur duyduğumuz, umut bağladığımız genç nesil heba olup gidecek. Bunun için millet olarak birlik olmalıyız kültürmüze ve Türkçemize ve tarihimize sahip çıkmalıyız. Aksi halde olacaklardan ve olanlardan hepimiz sorumlu oluruz.

 
Toplam blog
: 10
: 438
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

1978 İnegöl doğumluyum. Üniversitede iktisat öğrenimi aldım. Spor, siyaset, ekonomi ve gündem ile il..