Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

İnsanlık Kenya'dan Uzakta mı

İnsanlık Kenya'dan Uzakta mı
 

foto:milliyet haber -Kenya olayları


Kenya da katliamı kim durduracak. Kenya'da son haberlerden anlaşılmaktadır ki kabileler arası şiddet soykırıma dönüşmüştür.

Bu durumu kim kontrol edecektir. Birleşmiş Milletler hangi gün için bekliyor. Sadece ABD'nin çıkarları için veya uygar dünyadaki asayişimi sağlayacak. BM'nin bu gibi Afrika ve Güney Asya gibi toplu katliamların görüldüğü yerlere, acil müdahale güçleri oluşturması gerekmez mi.

"İnsan hakları örgütleri, Kenya'da devlet başkanı seçimlerinden sonra çıkan şiddet olaylarında 300'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

Kenya İnsan Hakları Komisyonu ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, "

ABD ve İngiltere taraflara ltldal tavsiye etmişler. İlla Ruanda gibi mi olmalı.

Bu insanlık alemi diğer canlılara göre akıllı olasına rağmen, kendi türüne karşı düşmalık ve katliam konusunda akılsızlara rağmen en acımasız bir canlı türü olmalı. İnsanlığın yapacağı en büyük uygarlık hamlasi kendi türüne karşı bu vahşi saldırıların insanlık dışı olduğunun farkına varmak olacaktır.

"Ancak Kikuyular dün, sığındıkları kilisenin de sabah erken saatlerde saldırganlarca yakıldığına şahit oldular. 2000 kişinin sığındığı kilisedeki yangında, 25'i çocuk 50 kadar kişinin öldüğü bildirildi. Bir kilise yetkilisi BBC'ye, saldırganların kiliseyi ateşe vermeden önce içerideki insanları dövmeye başladıklarını anlattı".

"Diri diri yaktılar; Başka bir polis yetkilisi de Kenya'nın batısındaki Eldoret kentinde bir kiliseye sığınan en az 30 kişinin diri diri yakıldığını söyledi. Kızılhaç'ın bölgedeki yetkilisi, "Ağır yanıkları bulunan 42 kişinin hastaneye nakledildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını, ölü sayısını doğrulayamayacağını" belirtti. Kenya Kızılhaçı Genel Sekreteri Abbass Gulled da durumun "tasavvur edilemeyecek ve anlatılamayacak boyutta olduğunu" bildirdi.
AFP kendi saptadığı vakalara göre, ölü sayısının 300'ü aştığını, muhalif lider Raila Odinga'nın memleketi Kisumu ile başkent Nairobi'nin gecekondu mahallelerinde durumun çok kötü olduğunu bildirdi. Ajans, ölenlerin büyük bölümünün ateşli silahlarla vurulduğunu, bazılarının pala ve balta gibi kesici aletlerle, bir bölümünün ise yakılarak katledildiğini kaydetti. "

Bu olayları Afrika'dan sık sık duymaktayız , güney asyada özellikle Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerde toplu katliam saldırıları yapılmaktadır. Bu ve benzeri şiddet olaylarına BM nin ve medeni dünyanın seyirci kalması başka anlamlar mı taşımaktadır.

nariçi.

Maynak:sabah,milliyet,radikal

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..