Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanlık Öldü mü

İyi bir meslek, ünvan sahibi olabilir çocuklarınız, yeterince ders çalışıp üniversite kazanıp bitirdikten sonra..Merak etmeyin olamayacak bir şey değil. Siz önce; iyi, temiz kalpli, vicdanlı, merhametli, aklı başında, ruh sağlığı düzgün, insanları, hayvanları, doğayı, yardım etmeyi, kadir kıymet bilen, kadın erkek arasındaki farklılıkları zihninde hastalıklı bir şekilde ayrım olarak canlandırıp her durumda, her olayda konuşmada cinselliğe dayatmayan, kendine, insanlara, hayvanlara, doğaya, eşyalara saygılı, dürüst, iyi ahlaklı...çocuklar yetiştirin.

Evet gelir dağılımı, sosyo kültürel ekonomi olarak toplumun her adımında çok farklılıklar göz önünde. Bu da, yetiştirilen o her bölgedeki çocuklar, genellikle ebeveynlerinin kendi yaşamından aldıklarını onlara sunabildikleri kadar oluyor, çevresel etkenlerden aldıklarının, gördüklerinin dışında.. Bireyler çocukluklarından itibaren aile içi örf, adet, gelenek görenek ve kendi yakın çevresinden aldığı edinimlerle harman olup toplumda bir birey olarak kendini sunuyor. Herkes her ne kadar farklı yaşamlardan gelip topluluklarda (okul, iş vs.) bir arada olsada o toplulukları yaşanılası kılan içindeki iyi niyet, saygı, sevgidir..İyi maneviyatlardır. Bunun ekonomi ile bağlantısı yoktur, en azından olmamalıdır. Bazıları çocukluğunda, gençliğinde zor, ağır yaşam evrelerinden geçmiş olabiliyor. Bu onda; insanlara, hayvanlara, doğaya, eşyalara, nesnelere, her ne ise gözünün gördüğü, zarar verme potansiyelini doğurmamalı.

O kadar derin, o kadar üzerinde düşünülmesi, konuşulması, çare bulunulması gerekli konular ki, bir kaç satır yaz yaz yetmiyor.. Neleri nasıl yaşamışsak (zor, ağır hayat, veya çok fazla farkındalıkların farkında olamayacak kadar rahat ekstrem bir hayat) bunun farkına varmak, kendimizi topluma kazandırmak yine kendi elimizde, çabamızda... Bir süre sonra, artık yetişkin birey olduktan sonra ebeveynlerinden aldığın olumsuz duygu durumlarını sadece sen pozitife döndürebilirsin, onlardan beklemekle değil, sen.. Senin farkına varman lazım; kendinin, çevrenin, yaşamının.. ki kendi içinde dönüşüp, olumsuz duygularını olumlulara evrileyebilesin.. İyi insanların, iyiliklerin, çoğalması ve iyi olurken iyilikler yaparken, yaşarken oldum yaptım hazzında bir hayal subjektifliği içinde değil de, salt bir gerçeklik farkındalık ojektifliğinde yapabilmek dileğiyle..

 
Toplam blog
: 14
: 268
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Merhaba ben Filiz Elmas. 1 Şubat Adana doğumluyum. Adana' da yaşıyorum. İlkokul, ortaokul ve lise..