Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsanlık ölmemiş.

İnsanlık ölmemiş.
 

Sizlere bir insanlık örneğinden bahsetmek istiyorum. Antalyada hava sıcaklığının gölgede 45-50 dereceyi bulduğu, asfaltların erime noktasına geldiği günlerden biriydi dün öğleden sonra. 

Eşim tekerlekli sandalyesi ile evimize yakın sayılabilecek bir noktada olan ZİRAAT BANKASI bankamatiğinden emekli maaşını çekerek, kredi kartı ödemesi yapmak üzere evden çıktı. 

Uzunca bir zaman geçmesine ramen eve dönmeyince meraklandım. Tam cep telefonundan ulaşmak için aramayı düşündüğüm sıralarda eve gelişini gördüm. 

Sıcaktan kızarmış yüzünde mutlu bir gülümseme vardı. Şaşırdım!. Bu havada gülümseyebilmek !!... 

Meğerse gülümseten, onu mutlu eden bir insanlık örneğiymiş. Yakınımızdaki bankamatik tekerlekli sandalye ile içeriye girmesine uygun olmadığı için, kendisine yardımcı olan esnafın yardımı ile maaş kartının süresinin dolduğu uyarısını almış. Yeniköy Ziraat bankasına giderek sorunu çözmek gerekiyormuş. Engelli bir insan için o an tek hareket imkanını sağlayabilen tekerlekli sandalyesi hem ayaklarıdır, hem ulaşım aracı...Çünki ne engelli otobüsü, ne de engelliye uygun taksi var Döşemealtı -Antalya hattında... 

4 kilometrelik yolu o güneş altında , yol yapım çalışmaları yüzünen normal yaya trafiğinin bile zorlandığı caddelerde tekerlekli sandalyesi ile gitmek zorunda kalmış.... 

Bankaya ulaştığında ikinci engel!. Bankanın önündeki caddede de kazı çalışması var. Terden sırılsıklam, yürüyerek, engelleri atlayarak ulaşamamanın verdiği üzüntü ve sıkıntı içindeyken çevreden arabası ile onu taşıyarak bankaya ulaştırmayı teklif edenler olmuş. Şu sıcakta kendini taşıttırmanın insanlara eziyet olacağı düşüncesi ile teşekkür ederek banka görevlilerinden işlemler için yardım istemiş. 

İşte o andan itibaren başta güvenlik görevlisi arkadaş olmak üzere bankada görevli memur arkadaşlar tam bir insanlık örneği sergiliyerek eşimi güneş altında kalmaktan kurtarmak amacı ile temin ettikleri plaj şemsiyesi ile korumaya alarak işlemlerini hızla yapmış, gülümseyen bakışları ile dostluk ve insanlığın ölmediğinin kanıtlanmasının bir örneğini yaşatmışlardır. 

Gidiş- dönüş 8km lik bir yolu 45 derece güneş altında tekerlekli sandalyesi ile katetmek zorunda kalmış olsa bile mutlu döndü eşim. 

'' İnsanlık ölmemiş '' dedi. 

Evet ! Ölmemiş ! Bize bu sözü söyleten, koruma görevlisi arkadaşın gösterdiği duyarlılık, memur arkadaşlarımızın nezaketi. 

Teşekkür ediyoruz. Eşim ve tüm engelliler adına,  

T.C. ZİRAAT BANKASI YENİKÖY ŞUBESİ müdiresi hanım efendiyi, personelinin davranışı ile ilgili teşekkürlerimizi iletmek için aradım. Aynı nezaket, aynı duyarlılığı onunla konuşurken de hissettim. 

Teşekkürler engelli dostu tüm insanlara. Teşekkürler T.C ZİRAAT BANKASI PERSONELİNE. 

 
Toplam blog
: 39
: 761
Kayıt tarihi
: 08.03.09
 
 

Yaşamı tüm engellere rağmen sürdürmekten yorgun bir savaşcıyım. Anadolu Üniversitesi İş idaresi Bö..