Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlık ölmüş El Fatiha...

İnsanlık ölmüş El Fatiha...
 

insanlığın duyarsız görüntüleri...


Her kahvaltımı yaptıktan sonra çayımı alıp da karşısına geçer günlük olayları takip ederim. Nerde, ne olmuş her şeyden haberim olsun isterim. Ama gündemi takip edeyim derken bütün sinirlerim altüst olur. Çünkü isterim ki verilen haberlerde bir tanede olsa iyi bir şey duyayım… Şöyle içim açılsın ferahlasın ama nerde, olmuyor işte yine içim buruk, öfkeli bir şekilde kalkıyorum TV başından.

Haberlerde tüpten yanan küçük bir çocukla dayısının görüntülerini görüyorum… Dayı ve çocuk yanmış acil servisinde döne döne tedavi beklerken doktor acil servisten sırıtarak çıkıyor! Neden mi, çünkü küçük çocuk acıdan yerinde duramıyor sürekli dönüyor ve doktorda sadece vücuduna kremler sürüp damarı bulamıyoruz deyip çocuğa gerekli tedaviyi yapmadan gülerek acil servisten çıkıp gidiyor. Özel bir Hastane olduğu içinde o anki tedavi paraları olmadığı için gerekli ilgide gösterilmiyor. Bunlar medya yoluyla açığa çıkınca Hastane kapatılıyor. Eğer medya olmasa bu olay hiç umursanmayacak… Acı çeken bir insan hastaneye can havliyle koşacak ama parası olmadığı için yâ da başka sebeplerden değer verilmeyecek! Bu olayda Hastane de çalışan her bir görevliden tutunda orda o anda olan herkes bu olayda sorumludur. Çünkü acıdan kıvranan iki kişi var. Bunları bir an önce tedavisi sağlanacağına sadece seyirci kalmak ne kadar kötüdür. Bizler sokakta bir köpeği acı çekerken bile görsek vicdanlarımız sızlar… Kaldı ki bunlar insan! Gözlerimizin önünde yaşanan bu tür olaylara başta doktorlar olmak üzere nasıl bu kadar duyarsız kalınıyor aklımız almıyor!

Bir başka olayda barış için dünyayı dolaşan “barış gelini” ve yolu Türkiye’den geçerken tecavüze uğrayıp öldürülmesi! Üstelik öldüren kişinin de olayı haberlerde seyrederken “kim bunu yapan? Bizi dünyaya rezil ediyorlar” diyebilmesi! İnanın, insanın aklı almıyor artık… Ben bunları okurken donup kalıyorum… Bu nasıl vicdan?.. Sen gelinliği ile dolaşan bir kadını nasıl kamyonuma bindi diye tecavüz etmeye kalkarsın? Yetmez birde öldürüp ormana atarsın!.. Bu nasıl anlayıştır? Nasıl insanlıktır? Lütfen bu zihniyetleri anlayan biri varsa bana açıklasın!...

Biz nasıl bir toplum olduk böyle? Vicdansız… Duyarsız… Tepkisiz!

Hani uyuşturucu alan kişiler kendinde olamazlar ve her şeyi yaparlar bunu anlarımda, normal olan kişiler neden yapar? Hiç mi çevrelerinde olan olaylardan kendilerini sorumlu tutmazlar? Hepimiz toplumun bir parçasıyız deyip de hiç mi kendilerini başkalarına örnek olsun deyip de birilerine sahip çıkmazlar? Görmezden geldiğimiz her bir olay bütün Türk milletine mal ediliyor bunun farkında mıyız acaba? Bu olaylar tüm dünyada duyuldu ve aldığımız kötü izlenimleri silmek ne kadar zor biliyoruz değimli?

Herkesin kendi vicdanına sahip çıkmasını diliyorum!

Toplumumuzdaki bu gibi olayları gördükçe sadece şunu demek geliyor içimden;

“İnsanlık Ölmüş... Ruhuna El fatiha!

Sevgi ve Saygılarımla.

Aysen Aydın

http://www.duzcedamla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12150&Itemid=123

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..