Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İnsanlık Sanatı Derneği'nin etkinlikleri

İnsanlık Sanatı Derneği'nin etkinlikleri
 

İnsanlık Sanatı Derneği'nin 01.02.2009 tarihli 140. Ay Etkinliğinde Durucan ve Yürekli.


İnsanlar bizimle gülmeyi, eğlenmeyi, bağışlamayı, teşekkür etmeyi, özür dilemeyi ve sorumlu olabilmeyi yeniden öğrenecekler.” - Dr. Ünal Yürekli

Dost ve güzel insan, İnsanlık Sanatı Derneği Başkanı, Psikiyatr Uz. Dr. Ünal Yürekli, Kadıköy Deniz Hotel’de gerçekleştirecekleri 139. etkinliklerine çağrı yapmaları üzerine katıldım. Dernek üyelerinin yansıra, çağrılı olan kimi sanatsever kişiler, salonda yerlerini aldılar.

Önce insan olmak” çizgisinde İnsanlığı bir sanat olarak kabul eden dernek katılanları, 1995 yılından bu yana her ayın ilk pazar günü etkinliklerini coşkuyla sürdürmekteler. Gönüllerde yaşamak sevgisi ile sesi olan, sazı olan, sözü olan, ve özü olan insanların sevgi potasında bir araya geldikleri bir gönül günü olarak nitelendirilmektedir.

Atatürk Devrimleri, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Cumhuriyetimize yürekten sevgili olanlar, Dernek Tüzüğü’nden devinimle; yenilikçi ve gelişimci yönleri olanları bir araya toplayarak ruhsal sağlığa ve mutluluğa ulaştırmayı amaçlamaktadırlar.

Başkan Yürekli, özgün bir ‘hoş geldiniz!’ konuşmasıyla söze ve öze yönelik bilimsel ağırlıklı toplantıyı açtılar. Konukları birer birer sahneye almalarıyla ; Dr. Muzaffer Sertabiboğlu, şiirini okudu. Bunu, gazeteci şair Abdullah Akay’ın ‘Dağ Çiçekleri’ adlı şiiri sonrasında, “Başka uğraş yok mu yalan dünyada / Birisine pusu kurmaktan başka / Sevgi de kin de var yaşamımızda / İnsanı insanca sevmek bambaşka.” dizeli ve sevgi temalı şiirimi seslendirdim. Diş Hekimi Attila Mutlu, yaz aylarındaki doğasal yaşamından ve uğraşlarından aktarmalar yaptı. Alanının uzmanı Yürekli, fıkralar aktararak beyin fırtınası estirdi ve kıskançlık konusunu işledi. Emekli Yargıtay Hakimi Ali Haydar Karacaoğlu, taşlama ve sevgi şiirini yorumladı.

Başkan Yürekli, bu ay sonsuzluğa göçen Cemal Süreyya Berfe’nin:“Ölüyorum tanrım / Bu da oldu işte. / Her ölüm erken ölümdür / Biliyorum tanrım./ Ama, ayrıca, aldığın şu hayat / Fena değildir ./ Üstü kalsın.” şiirini seslendirdi ve yine bu ay aramızdan ayrılan Özdemir Asaf’ın : “Kendi bahçesinde dal olamayan biri, girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.” özdeyişini tartışmaya açtı.

Emekli General Hüseyin Yıldırım, “Atatürk’ün din anlayışı” konusunu enine boyuna ve bilimsel verilerle aktardı. Alkışlarla tümlenen konuşma sonrasında Sayın Yıldırım’a teşekkür belgesi ve anmalık sunuldu.

Kendisine söz verilenlerden Emekli General Prof.Dr. Kalp Uzmanı Çetin Gürler: “Kolesterol yoksa yumurtanın yararlı olacağını, süt ve yumurtanın yararı yanında yenme miktarının önemli olduğunu...” belirtti.

Ardından Başkan Yürekli, tok ve özgün sesi ve ustaca yorumuyla iki uşşak makamlı şarkı söyleyerek müzikle tedaviyi işledi. Yurtdışından katılan Emine B. Burkay, sanatın iyileştirici gücü ve uygulamalarına ilişkin kısa bilgilendirmeler yaptı.

Sunumda bulunanlardan Şair Suzan Schuster, özgün fıkralar anlattı. Sanatçı Zihni Papakça, Çanakkakel’de binlerce Azerbaycanlının şehit düştüğünü, tanınmış spor uzmanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, çalışmalarını yansıttı. Prof. Dr. Hasan Dursun, vitaminler ve minarellere değindi. Özer Sakınç, ağız armonikası ile ses ahenk yansıtmasında bulundu. İleri Bilişim’den Uzman Ali Yıldırım, internet sitesi yapımı hakkında görsel sunum sergiledi. İzleyen zaman diliminde Yılmaz Ayyıldız , Sühendan Göy ve Kadir Sayın izleyicilerine seslenmenin mutluluğunu yaşadılar, yaşattılar !

Dışarıdan göze ulaşan deniz araçlarının yol alan o eşsiz görüntülerine koşut, Dr. Yürekli’nin seslendirdiği “ Çarşamba’yı sel aldı...” adlı yapıt, izleyenlerin de eşlik etmesiyle duygu duygu paylaşıldı!

İzin isteyerek karanlığa daldım. Yağan yağmur altında yolumu adımlarken beynimden dilime nağmeler döküldü !...

İletişim : http://www.isd.org.tr/
-

Muhsin DURUCAN

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..