Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '15

 
Kategori
Tarih
 

İnsanlık tarihinin bitmeyen kabusu, B.İskender.........

İnsanlık tarihinin bitmeyen kabusu, B.İskender.........
 

M.Ö 11 Haziran 323 - B.İskender'in Ölümü;

Hiç şüphesiz dünya tarihinin gelmiş geçmiş ilk (5) komutanlarından biridir.

Genç yaşta ölmesine karşın 12 yıl 8 ay süren hükümdarlık döneminde, Yaşadığı dönem dahil, asırlar sonrası dönemlere dahi damgasını vurmuş, günümüzde de bir çok tez konusu olan B.İskender; kısacık ömrüne olağanüstü başarı ve zaferler sığdırmış, döneminde dünyanın tek hakimi ve en korkulan İmparatoru haline ulaşmıştır.

Öyle ki özellikle zapt ettiği Eski Yunanistan- Eski Anadolu-Ortadoğu-Mısır-İran-Hindistan'da kendisini ilah ilan etmesine karşın, gittiği bütün devletlerin ekonomilerine tahsildarlardan oluşan merkezî bir vergi toplama mekanizması kurarak yeni bir mali sistemin temelini attırmış, Önasya ve Akdeniz'in de birer ticaret merkezi ve tarihsel bir canlılık getirdiği de aşikardır.

"B.İskender bir gün bütün ünlü kahinlerini toplar ve kendisinden sonra dünyaya bir daha böyle başarılı bir komutanın gelip gelemeyeceğini sorar. Gelen bütün kahinler (biri hariç) bir daha dünyaya kendisi gibi bir komutanın gelemeyeceğini arz ederler. Ancak B.İskender, cevap vermeyen o tek yaşlı kahini yanına çağırır aynı soruyu sorar: yaşlı kahin üç gün süre ister. Üç gün sonrası tekrar huzura çıkartılır ve elindeki bir takım işaretleri yerlere saçar. Ve üç harf belirir. B.İskender buna kızar ve onları yerden toplar ve tekrar kendisi sarayın ortasına saçar.Yine aynı üç harf belirir. B.İskender hışımla yaşlı kahine sorar: nedir bu. Kimin nesi bu isim. Yaşlı kahin cevap verir: Bir isim efendim. Asırlar sonrası bu topraklarda Osmanlılar hüküm sürecek ve onların içinde bir padişah gelecektir ki Sizi geçecektir. Bu üç harf de onun baş harfleridir."Fatih Sultan Mehmet" deyince rivayete göre B.İskender tarafından parça pincik edilir."

Bu gün dahi kısa ömrüne bu kadar zaferler sığdıran, adeta (3) kıtaya hakim bir konuma gelen B.İskenderin, bitmez tükenmez enerjisi ile cesaretini nasıl elde ettiği, düşmanları üzerindeki dayanılmaz korkusu ve savaş taktiklerinin de kendisinden sonraki yüzyıllara damga vurması gibi konularda elde net bilgiler bulunmamasına rağmen kendisi hakkında geniş çaplı uluslararası oluşturulmuş bir tarih ve arkeoloji grubu araştırmalarına tüm hızı ile devam etmektedir.

Şurası da apaçık bir gerçektir ki, B.İskender, insanlık aleminin sonuna dek her zaman araştırma konularının başta gelenlerinden biri olacaktır...

11 Haziran MÖ 323 de Babil'de ölmüştür. Mezarı bu gün dahi bulunamamıştır.




 
 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..