Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '17

 
Kategori
Deneme
 

İnsanoğlu Yaşamak Zorunda Olmasaydı Dünya Değişmezdi

İnsanoğlu Yaşamak Zorunda Olmasaydı Dünya Değişmezdi
 

İnsan nerede yaşarsa orayı değiştirir- Çölün ortasında Huacachina köyü/Peru


İnsan ve insanın yaşayışı bulunduğu yeri değiştirir, çöl göl olur

Yaşamak için yaşatmak zorundayız çünkü yaşattıklarımızla yaşarız. İşte bu, yaşadığımız yerin (durumun, hayatın)değişmesini sağlar.

Yaşadığı yeri değiştirmek kimsenin umurunda değil, kişi yaşamak için bir şeyler yapmak zorunda, bunu yapınca da mecburen değişiyor. Örneğin barınmak için eve ihtiyacı var; içmek için suya, beslenmek için yiyecek falan.

Dünyayı değiştiren bizim yaşama zorunluluğumuz. Bir yerden bir yere gitmek zorunda olmasaydık taşıt araçları olur muydu? Ya da eğlenmek, öğrenmek kısaca hayatımızı anlamlı kılmak istemesek sanat olur muydu? Veya öğrenme ihtiyacımız olmasa okullar.

Yaşamak zorunda olan canlılar olmasaydı dünyada hiçbir şey olmazdı. Ama dünyayı çok büyük oranda biz insanlar değiştirdik.

Dünyanın boş yerlerinde yaşam kurulsa buralarında yavaş yavaş değişeceğini düşünüyorum. Göl kenarına şehir kurmanın esprisi yok, çöl kenarına kur ki orası da göl kenarı gibi olsun.

Ben şahsen dünyanın yarısının kullanılmadığını düşünüyorum. Ve bunun için bu boş alanlarda yaşam kurmak isteyenler teşvik edilmeli. Bu fikir yüz yıl önce başlasaydı bugün örneğin Sahra çölü çok farklı olabilirdi.

Bu tür yerler dünyanın neresinde olursa olsun burada yaşamak isteyenlere ücretsiz verilmeli çünkü hayat hayatı doğurur. Bu gün bu yerlerde hayat yok, birileri yaşamaya başlasın hayat olur.

Kum topraktır, güneş de var, suyu da sen getir; yani çölde de yaşanır. Ancak bu işe bir cazibe kazandırılmalı. Zaten insanların yaşadığı bir yerde sen de yaşıyorsun. İnsanlar zaten yaşanabilir yerlerde yaşıyorlar, çölde cennet yaratmakla kim uğraşsın.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..