Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanoğlunun fani hayatından bazı kesitler

İnsanoğlunun fani hayatından bazı kesitler
 

HAYAT BİR AKAN SU MİSALİDİR NE ÖNÜ BELLİDİR NE DE SONU


İnsan; bir erkek ve bir dişinin birleşmesi sonucu oluşan zigottan meydana gelir. Öncelikle erkeği el alırsak; erkekte bulunan sperm hücrelerinin çok hareketli olmaları, yani max. düzeyde olmaları, daha iyi sonuçlar doğuracağından, erkeğin kendisine çok iyi bakması ve çok sağlıklı beslenmesi gerekir. Bunun yanında bayanında kendine çok iyi bakarak, sağlıklı gıdalar tüketmesi ve yumurtalıklarının çok iyi olması gerekir. Sonuçta bu iki hücrenin birleşmesi ile sağlıklı evlatlar veya insanlar dünyaya gelmesi hem ülke hem de dünya açısından süper olur. Bu durum hem insanlığın çoğalmasına, hemde dünyanın gelişimine ve büyümesine katkıda bulunur. Bu şekilde dünyaya gelen bir insan, eğer bir müslüman ülkesinde dünayaya gelmiş ise o yerin örf âdet ve geleneklerine göre yetişip büyür. Diğer yerlerde dünyaya gelen insanda aynı şekilde oraların yaşam tarzına göre büyür ve gelişir. Özellikle dinleri farklı bölgelerde doğan insanlar, doğduğu yerin dini inancına göre yetişir.

Burada öncelikle bir insan; çocukluk dönemini çok iyi geçirmeli ve kendisini yetiştiren ailesi, onu en iyi şekilde eğitmeye, topluma faydalı bir insan olmasına özellikle ama özellikle gayret göstermelidir.  Bilhassa örf, âdet, gelenek, anene, görenekleri uygulamalı şekilde öğretmeye ve özellikle ama özellikle  din bilgisini en üst seviyede tutmaya  çalışmalıdır.  Onu, en iyi şekilde hem madden, hem de manen maksimum seviyelere getirmeye gayret göstermelidir. Evladına; her zaman yol gösterici olmalı ve onun hata veya kusur işlemesine sebebiyet verecek durumları ortadan kaldırmalıdır. Yavrusunun en iyi şekilde yetişmesine, en süper kariyeri yapmasına ve sağlıklı bir evlilikle hayatını taçlandırarak, huzurlu bir şekilde hayat sürmesine özellikle ihtimam göstermelidir. Bu hayatın bir sonunun  olduğunu yani bir gün herkesin öleceğini,  kendisine  çok sıkı bir şekilde öğretilerek, dünyada hayırlı ve  güzel şeylere imza atmasına özellikle dikkat etmesi gerektiği kendisine tembih  ve telkin edilmelidir.  Onun vatana ve millete  faydalı hayırlı bir evlat olmasına, özellikle ama özellikle gayret etmelidir.  Şu gelip geçici  dünyada Hoş bir seda bırakma sevdası ayrıca  kendisine öğütlenmelidir.

Sonuç olarak insan dünyada niçin yaşadığını çok ama çok iyi bilmeli ve hayatını bu düstur üzerine yanlışa sapmadan doğru olarak belirlemeye gayret etmelidir. Yarınların, her anın  herkese MUTLULUK ve REFAH getirmesi dileğiyle......
  

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..