Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Insgem kabiliyetin keşfi


TEKAMUL EDEBILMEK

Tekamül edebilmek, engellerden enerji üretmeyi gerektirebilir. Kötülüklerden uzaklaşıp iyiliklere koşabilmek için, iyi donanımlı olmalıdır.

Hayat yolu iniş ve çıkışlar ile doludur. Aslolan istikamettir, gittiğiniz hedeftir. Niyet hayır ise akıbette hayır olacaktır.

Biz her daim, kendi hata ve kusurlarımızın tekamülümüze mani olmasından korkarız.

İç dünyasındaki fırtınaları dindiremeyen kişinin, dış dünyaya açılması muhtemel sıkıntıları bünyesinde bulundurur.

GUVENIRLILIK VE INSAN

Güven insanın en temel ihtiyaçlarındandır. Siyaset, güvene layık olmalıdır.Yargı, güveni daima canlı tutmalıdır. Eğitim, karşılıklı güven zemininde devam ettirmelidir. Sosyal hayat, güveni yaşatmalıdır. Komşuluk, güven üzerine bina edilmelidir. Güven ile beslenmesi gereken insan bütün sahalarda kilit noktadadır.

INSGEM KABILIYETIN KESFI

Eğitim sistemi, kabiliyetlerin keşfine zemin hazırlamalıdır. İnsanî gelişim, kişinin maddi ve manevi değerlerinin güçlendirilmesi ile mümkün olabilir.

Anne-baba ve eğitimciler, fark edilen kabiliyetlerin gelişimi yönünde stratejiler oluşturulmalı, eğitim sistemi ve devlet de buna yardımcı olmalıdır.

ERDEMLI INSAN OLMAK

Erdem ve fazilet en muhteşem insanî değerlerdendir. Gelişim insanın özünden beslenir. Çocuklar ile ilgili hayal ve hedefleri onlara bırakmak, iç dünyalarındaki enerjiyi açığa çıkarmaya hizmet edebilir. Tabii bu noktada rehberlik ve özü keşfetmeye yönelik çalışmalr da önemlidir.

Gerçekçi bakış, başkalarının öğrettiği şekilde değil, kendi fıtrat ve gerçeğine göre hadiseleri algılamayı gerektirir. Kör olunca çevredeki insanlar üzülme moduna sokmaya çalışıyorlar. Bu noktadaki temel değerlerin ihmale gelmez bir önemi de vardır.

Üzülmeyi gerektirecek bir şey yok, önemli olan düşülen yerden ayağa kalkmasını gerçekleştirebilmektir. Kişi kendini gerçekleştirebilirse huzurlu ve mutlu olur. Kainattaki yerini iyi dolduran huzur bulabilir. Kimin hangi mesleği yaptığı önemli değil, erdemli insan olabilmesi önemlidir.

SAYGILARIMLA

DR.H.EMIN SERT

 
Toplam blog
: 25
: 898
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

İnsanî ve Sosyal Gelişim Uzmanı, Dr. Hüseyin Emin SERT, Ordu-Perşembe' de 1967'de dünyaya geldi. 197..