Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Instagram'da Takipçi Artırma

Sosyal medya platformlarından Instagram’da basit yöntemlerle takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Instagram’da takipçi sayısı olarak belli bir seviyeye geldikten sonra düzenli olarak paylaşım yapıyor olmanız da yetersiz kalabilir. Bir anda takipçilerinizin sizi terk ettiğini görebilirsiniz. Endişelenmeyin. Takipçi satın almayın. Bunun size faydasından çok zararı olacaktır. Satın almayla elde edilmiş milyon takipçisi olan hesapların beğeni sayılarının ne kadar düşük olduğunu görebilirsiniz. Bu da sayfada etkileşimin olmadığını gösterir. Böylece aslında siz Instagramda rakiplerinizle yarışmak için var olmaya çalışırkırken bu platformda yoksunuz anlamına gelir.

 

Instagram’da popüler  hashtagleri kullanarak takipçilerinizin dışındaki kişilere de ulaşarak yeni takipçiler elde etme şansına sahipsiniz. Bu  hashtaglerin pazarlama stratejinizle ve hedef kitlenizle ilişkili olmasına özen gösterin. Popüler hashtaglere Tagboard aracını kullanarak ulaşabilirsiniz. Instagram’da çok sayıda etiket kullanabilirsiniz. Ancak bunda da sınırı takipçilerinize göre belirlemekte fayda var. 10 hashtag’ten fazlasını kullanmamaya, hashtaglerin mesajınız ve takipçilerinizle ilgili olmasına da gayret edin.

 

Instagram hesabınızı Facebook hesabınızla bağlayarak fotoğraflarınızı eşzamanlı olarak Facebook takipçilerinizle de paylaşabilirsiniz. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Ancak Instagram için belirlediğiniz mesajı Facebook’ta paylaşmak istemezseniz. Aynı içeriğe Facebook hesabınızda daha geniş bilgi içeren bir mesaj hazırlayabilirsiniz.

 

Instagram’da başkalarının fotoğraflarını beğenmek, yeni takipçiler kazanmak için en iyi yöntemlerden biridir. Bu etkileşimi yakalayabilmek için profilinizin herkese açık, işletme hesabı olması gerekir. Böylece görünürlüğünüz artacaktır.

 

Yönettiğiniz Instagram hesabınızın alanına uygun olarak kampanya ve yarışmalar düzenleyerek takipçilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Örneğin; 5 arkadaşınızı etiketleyin dediğinizde sizi takip etmen kullanıcılarında sizi takip olasılığı artacaktır. Ancak kampanya ve yarışma sayısını abartmadan bu yöntemi denemelisiniz. Yoksa sizi kullanıcılar, yarışma ve kampanya hesabı olarak algılayabilir.

 

Diğer sosyal medya platformlarınızdan Instagram hesabınızın olduğunu sık sık etkileyici içeriklerle hatırlatın. Bununla ilgili olarak hesabın ilgi alanındaki başka bir konuda hazırlanan afiş ve broşürlerin bir yerinde mutlaka Instagram hesabınızın da kullanıcı adı yer alsın.

 

Kullanıcılarınızın yaptığı yorumlara kibar ve samimi cevaplar vermek ne kadar önemliyse başkalarının da fotoğraflarının altına bu tarz yorumlar yapmanızda fayda olacaktır. İnsanlar bu yorumlarınızdan etkilenerek sayfanızı takibe alacaktır.

 

Instagram hesabınızdan rakiplerinizin takipçilerine ulaşmak da takipçi sayısı artırmak için iyi bir yöntemdir. Hedef kitlenizin beklentilerine yönelik olarak rakiplerinizin fotoğraflarını beğenmeniz, yorum yapmanız da size pozitif olarak geri dönüş sağlayacaktır.

Mutluluk paylaştıkça çoğalır, mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle…

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..