Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '12

 
Kategori
İnternet
 

Instagram’dan 2 önemli özellik

Instagram’dan 2 önemli özellik
 

istagram


Hepimizin göz bebeği, fotoğraflarımızın olmazsa olmazı, mobil cihazlar için fotoğraf paylaşma ağı Instagram çok kullanışlı 2 yeni özellik duyurdu. Bu özelliklere bir göz atalım.

1 Instagram fotoğraflarının Twitter’da etiketlenebilmesi

Instagram’dan hiç beklenmeyecek bir özellik oldu bu. Çünkü bildiğiniz üzere Instagram’ı Facebook satın aldı ve rakip sosyal paylaşım sitesine karşı kullanış sağlayacak bu özellik tüm kullanıcıları şaşırttı diyebiliriz.

Bu özellik sayesinde, Instagram altında Instagram kullanıcı adlarıyla etiketlenen üyeler eğer hesaplarını Twitter’a bağladılar ise bu fotoğraf Twitter’da Twitter kullanıcı adları ile görüntülenecek. Çok kafa karıştırıcı değil mi, biraz daha açalım :)

Örneğin Instagram’da ki kullanıcı adınız X34, Twitter’da ise Y34. Bir arkadaşınız Instagram ile fotoğrafınızı çekti ve altına “arkadaşım @X34 ile güzel bir gün =)))))” yazdı. İşte bunu Twitter’da paylaştığınızda o “@X34¨ oluyor “@Y34¨.

Peki daha önce nasıldı? Bu özellik öncesinde az öncede bahsettiğimiz gibi kullanıcı adlarınız iki platformda da farklı ise Twitter’da paylaşılan bağlantı sadece metin olarak gözüküyordu. Eğer hesabınızı bağlamazsanız fotoğraf Twitter’da paylaşıldığında @ ibaresi ile kullanıcı adı ortadan kalkıyor. Eğer var olmayan bir Instagram kullanıcı adı girerseniz de Twitter’da yine metin olarak gözüküyor. Peki buradan çıkaracağımız sonuç nedir? Kullanıcı adlarınızı farklı yapmayın arkadaş!

2 Instagram fotoğrafları WordPress’te

Bu özellik sayesinde de WordPress kullanıcıları Instagram fotoğraflarını doğrudan blog yazılarına ekleyebilecekler. Flickr’dan veya YouTube videolarının doğrudan eklenmesi gibi Instagram fotoğrafları da artık doğrudan eklenebilecek.

Peki nasıl? Çok basit. Instagram fotoğraflarını eklemek için tek yapmanız gereken Instagram fotoğrafına ait urlyi blog yazınıza yapıştırmak. Blogu yayınladığınızda veya önizleme yaptığınızda fotoğrafın aşağıda olduğu gibi yerleştiğini göreceksiniz.

 

instagram wordpress

 

Ayrıca fotoğrafın boyutuyla da oynayabilirsiniz. Dilerseniz [instagram url= fotoğraf urlsi width=genişlik değeri] koduyla dilerseniz de fotoğrafın özellikler kısmından bu ayarları değiştirebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 11
: 11034
Kayıt tarihi
: 12.05.12
 
 

32 yaşında Nevşehir doğumluyum. Bir dijital pazarlama ajansında web tasarım ve seo uzmanlığı yapm..