Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Instagram'ın Reels Videosu

Instagramın Tiktok’a Benzeyen Yeni Video Özelliği; Reels

 

Dünyada değil Türkiye’de de en çok kullanılan Sosyal Medya Mecralarından olan Instagram her gün yeni bir özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Instagram, sosyal medyanın kitleler tarafından sevilen özelliklerini bir bir kendi platformlarına taşıyor. TikTok’un video yayınlama mantığını Reels adıyla  görücüye çıkaran Instagram, Türkiye’de açılması henüz bir ay olmadan dahi bu özelliğiyle kullanıcılardan tam not aldı. Daha önce de Snapchat’ın Hikaye özelliğini almıştı.

Reels video çekimine ulaşmak için;

Instagram anasayfadan sol üst köşede “Instagram” yazısının sol tarafında yer alan fotoğraf makinesi ikonuna tıklayarak Hikâye paylaşma özelliğine erişebilirsiniz. Hikâye paylaşma özelliği açıldığında telefonunuzun alt tarafında “Canlı, Hikâye ve Reels” yazılarından seçiminizi yapıyorsunuz. Reels dediğinizde ekranın sol köşesinde müzik, ses, emoji ve zamanlayıcı ikonlarının yer aldığını göreceksiniz. Kullanıcılar; Reels ile yeni yaratıcı araçları kullanarak 15 saniyelik videolar çekebiliyor ve bu videoları düzenleyebiliyor. Dilerseniz bu videolarınızda kendi sesinizi de kullanabilirsiniz.

Gönderi/Feed veya Hikaye olarak paylaşılabilen Reels videoları, ayrıca Keşfet sekmesindeki Reels bölümünde de yayınlanabiliyor. Ancak Keşfette yayınlayabilmek için hesabınızın herkese açık olması gerekiyor. Böylece Instagram kullanıcılarına içerik üretici olma imkânı sunmaktadır. Ayrıca Instagram dünyanın her yerinde tanınmak isteyen hesaplara da fırsat sunmuş oluyor. Çünkü burada yayınladığınız Reels içerikleriniz sayesinde dünyanın her yerinden kullanıcılar tarafından keşfedilmeniz söz konusu oluyor. Reels videosunun bir diğer önemli tarafı da kullanıcıları video üretici yaparken basit anlamda da özgün videolar üretebilmeleri için kurgu imkânı da sunuyor.

Reels videolarında birden fazla videoyu birleştirerek yayınlayabileceğiniz gibi galerinizden seçeceğiniz videolarınızı kurgulayabilirsiniz. Videonuz hazır olduğunda, paylaşım ekranında taslak kaydedilebiliyor, kapak resmi değiştirilebiliyor, metin ve hashtag eklenebiliyor isterseniz arkadaşlarınızı da etiketleyebilirsiniz. Paylaşılan Reels videoları, profilde Reels’a özel ayrı bir sekmede yer alıyor ve Keşfet sekmesinde en üstte ve ilk sırada yer alan video olma özelliği sunuyor.  Akışta/feed’de paylaşılan Reels videoları profildeki ana sekmede de yer alıyor. Böylece bu durum içeriklerinizi hem yayınlama hem de Instagram’da var olma yarışında öne çıkmanıza büyük katkı sağlıyor. Görünen o ki Instagram Sosyal Medya Mecraları arasında en çok kullanılan platform olma özelliğini kaptırmaya pek niyetli gözükmüyor. İlerleyen günlerdeki yeniliklerle buluşmak dileğiyle mutlu hafta sonları…

 

 

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..