Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Instagram Reels

Instagram Reels ile Nasıl Viral Olunur?

Instagram reels videoları sayesinde çok daha kolay ve hızlı tanınma imkânı yakalayabilirsiniz. Mecranın kendi içerisinde bulunan araçlarla kısa ve eğlenceli video yapmaya yarayan Reels videoları çokça dikkat çekiyor. Reklam vermeden bu videolar sayesinde viral olabilir misiniz? Nasıl mı, aşağıdaki aşamaları takip ederek bu mümkün…

 

Videonuz viral olsun diye gayret göstermeye, saatlerce çekim yapmaya gerek yok. Çok basit ve beklenmedik bir videonuz viral olabilir. İçeriklerinizi hazırlarken özgün ve rahat olun, özgür düşünün. Bir şeyin üstünde çok düşünmek onu düzeltmek isterken batırmak söz konusu olabilir. Bu sebeple rahatça videolarınızı uygun konseptlerle hazırlayın.

 

Videolarınızda hedef kitlenizin duygularına hitap etmeye çalışın. Kitlenize yaşatmak istediğiniz duyguya karar verdikten sonra kurguya başlayabilirsiniz. Karşı tarafa geçmesini istediğiniz duyguya uygun içerikler hazırlayarak kitlenin harekete geçmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle videonuz başarılı olacaktır.

 

Bir diğer önemli konu ise daha önce TikTok’ta viral olmuş video ve müzikleri inceleyin. Instagram’da şu anda reels’da olan pek çok video ve müzik öncelikle TikTok’da viral oluyor. TikTok’ta tutmayan video ve müzikleri de inceleyerek Reels videolarınızda kullanarak kendi hedef kitlenize uygun içerikler oluşturarak amacınıza erişebilirsiniz.

Etkileşimin iyisi kötüsü olmaz. Videonuzun hedef kitlenize uygun konseptini, mesajını, müziğini belirleyin. Bunların hepsini kendi işinize göre uyarlayın. Böylelikle reklam ücreti ödemeden milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda da hem takipçi sayınız artacak hem de hedef kitlenize ulaşarak DM alabilirsiniz. Bazı durumlarda hedef kitlenizin dışına da erişebilirsiniz. Bu pek istediğimiz bir sonuç değildir. Bu durumunda üstesinden gelmek için hedef kitle planlamasını doğru ve etkili şekilde yapmak gerekir. Hedef kitlenizin DM yoluyla size ulaşıyor olması demek viral olduğunuz anlamına gelir. Nice viral olan Reels’larda buluşmak dileğiyle, iyi pazarlar J

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..