Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '21

 
Kategori
İnternet
 

Instagram Yarışması Oluşturma

İşletmeniz için Instagram kullanıyorsanız, kesinlikle daha fazla takipçi isteyebilirsiniz. Diğer yandan hayranlarınızı hedefleyerek, daha iyi etkileşim ve katılım beklemek de mümkündür. Eğer takipçilerinizi ödüllendirmek istiyorsanız iyi düzenlenmiş bir Instagram yarışması bunun en iyi yoludur.
 
Üstelik Instagram yarışmalarının hepsinin yönetilmesi kolay ve delicesine katılım alıyor.  Bunun nedeni, Instagram’ın Facebook ve diğer bazı siteler gibi yarışma kurallarına sahip olmamasıdır. Instagram hesabınızı kilitlemesi veya yarışmayı nasıl yürüttüğünüzü yapılandırmaktan korkmadan bir yarışma yapabilirsiniz. Ancak öncelikle başarılı bir Instagram yarışmasında neler olması gerektiğini bilmelisiniz.
 
İlgili Ödülü Sağlama ve Teşvik Etme
Ödülünüz markanızla alakalı ve hedef müşterilerinize faydalı olmalıdır. Yeni hedeflenen müşterileri cezbedecek ve mevcut müşterileri kendinize çekebileceğiniz bir şey olmalıdır.
 
Yarışma, benzer şekilde işletmenizle alakalı olmalıdır. Örneğin, bir dondurma markasıysanız, yarışmanız yaz sıcağında serin kalmakla alakalı olmalıdır.
 
Özel Hashtag Oluşturun
Yarışmanın üstesinden gelmenin en iyi yolu özel bir hashtag kullanmaktır. Hatta birden fazlasına sahip olabilirsiniz. Her yarışma için kullandığınız bir hashtag olabilir. Hashtag, şirketiniz, ürününüz, hizmetiniz, yarışmanız, yarışmanın teması veya yarışmanın ödülü ile ilişkili olmalıdır.
 
Şartları Açıkça Belirtin
Yarışmaya girmek için şartları belirterek, Instagram yayınlarınızda açıkça belirtilmiş olduğundan emin olun. Hedef kitlenizin hesabınızı takip etmesini istiyor musunuz? Yayınlarınızı belirli bir hashtag ile etiketlemelerini ister misiniz?
 
Instagram’dan herhangi bir gereklilik olmadığından, yarışma şartlarınızı belirlemekte serbestsiniz. Sadece karmaşık hale getirmeyin.
 
Son Başvuru Tarihini Açıkça Belirtin
İnsanlar, yarışmanın ne kadar süreceğini bilmeliler. Son başvuru tarihini ve gününü eklediğinizden emin olun. Şartlarınız çok karmaşık ve detaylıysa, şartları ve koşulları tam bir listesi için web sitenize başvurabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 6
: 67
Kayıt tarihi
: 03.05.21
 
 

Gazeteci/Yazar ..