Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

     
    Kategori
    Teknoloji
     

    İntel'in yarışmasıyla ortaya çıkan giyilebilir Drone Nixie

    İntel'in yarışmasıyla ortaya çıkan giyilebilir Drone Nixie
     

    intel nixie


    Intel’in gerçekleştirdiği Make It Wearable yarışmasında bazı finalistler belli olmaya başladı. Birbirinden ilgi çekici finalistler arasında kişisel olarak dikkatimi en çok çeken girişim ise Nixie oldu.

    Nixie, aslında ufak bir drone. Tek farkı, Nixie’nin aynı zamanda giyilebilir bir teknoloji olması. Nixie üstünde dahili bir kamerası bulunan, uçabilen ve bileğe takılabilen bir giyilebilir teknoloji ürünü.

    ABD’li bir ekip tarafından geliştirilen Nixie, Intel’in yarışmasından galip çıkarak, ürünün gerçekten hayata geçirilmesi anlamında da müthiş bir destek bulabilir. Finalist olarak, Intel’den ciddi anlamda araştırma, geliştirme ve teknik destek alan Nixie, yarışmayı kazansa da kazanmasa da hayata geçirilebilecek kadar yatırımcı ilgisini de bulacak gibi gözüküyor. Nixie’nin bileğe takılabilir bir uçabilen kamera olması, cihazı hem kolayca taşınabilir yapıyor hem de oldukça kullanışlı hale getiriyor. Mesela fotoğrafınızı çekecek biri olmadığında, Nixie’yi bileğinizden çıkararak fotoğrafınızı çekmesini sağlayabiliyorsunuz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 176
    Kayıt tarihi
    : 28.09.14
     
     

    Hayatta yediğim en iğrenç şey kıymalı yumurtalı ve maydanoza benzeyen bitkili pideydi. Bu arada m..