Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

İnter-CSK maçında şikeyi UEFA'nın yaptırdığı ortaya çıktı!

İnter-CSK maçında şikeyi UEFA'nın yaptırdığı ortaya çıktı!
 

SENİ GİDİ ŞİKECİ SENİ...


Futbol üzerinde oynanan oyunlar gerçekten insanların midesini bulandırıyor.

3 Temmuz’da ülke futboluna polis, savcı işbirliği ile vurulan darbede en fazla mağdur olan Fenerbahçe, onca hengâmeye rağmen hala ayakta ve lig lideri ile aynı puanda olması, TFF ve UEFA’yı çileden çıkartıyor!

UEFA’nın hedefinde, Fenerbahçe’den ziyade Türk futbolu var. Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligine aldırmayan UEFA, TFF’ye bile sormadan Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligine son saniyede aldı.

Şampiyonlar Ligine ilk kez katılan Trabzonspor’dan kimse bu performansı beklemediği için, özellikle UEFA şaşırdı. İnter-CSK maçında şike yapılmasa ve maçın 87. dakikasında İnter o gölü yemese, Trabzonspor ilk kez katıldığı Şampiyonlar Liginde bir üst turaca çıkmış olacaktı.

Bu konuda yazdığımız bir yazıda, İnter-CSK maçında şike olabileceğini, UEFA’nın bu maçı mercek altına alması gerektiğini söylemiştik. Gerçi daha sonra birçok maçta bu ve benzeri olay yaşandı. Ortaya belgeler saçıldı. Sıfır toleransçı UEFA’dan her hangi bir ses çıkmadı.

Bu gün Fotomaç gazetesinde yer alan haber, bizim bir hafta önce yazdığımız(8.12.2011) İnter-CSK maçında şike mi var? İsimli blog yazımızın ne kadar gerçeği yansıttığı bir kere daha görüldü.

Biz gelelim bu gün Fotomaç gazetesinde yayınlanan habere: Haberde; Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın, Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u da yakmaya çalıştığı ortaya konuluyor!

Şampiyonlar Ligi'ndeki İnter-CSKA Moskova maçında şike yapılmış. İngiliz kamuoyunu ayağa kaldıran iddialara göre, çirkin oyunun sahneye konulma süreci şöyle olmuş: Şampiyonlar Ligi'ndeki bazı kulüpler, Türkiye'deki şike soruşturması nedeniyle üst turlarda Trabzonspor ile oynamak istemediklerini UEFA'ya bildirmişler Hatta bu kulüpler Trabzonspor'la eşleşmeleri halinde mahkemeye gitme tehdidinde bulunmuşlar.

UEFA da bu tehdit üzerine, Trabzonspor’un hem Şampiyonlar Ligi'nden hem de Avrupa Ligi'nden elenmesi için çirkin bir senaryo hazırlamış. Geçen hafta gruplardaki son maçlar öncesi, bir UEFA yetkilisi Milano'da İnter'le masaya oturmuş ve grup liderliğini önceden garantileyen İtalyan takımına "CSKA Moskova'ya yenilin. Nasılsa Lille de Trabzon'u yener, böylece Türkler elenir" direktifini vermiş. UEFA yetkilisi, rüşvet olarak da Juventus'un şikâyeti üzerine İnter için başlatılan incelemenin üstünün kapatılması vaadinde bulunmuş. İnter teklifi kabul etmiş ve CSK’ya yenilmiş. Ancak Trabzonspor, Lille ile berabere kalınca UEFA'nın tüm planları suya düşmüş.

Hatırlarsanız; İtalyan liginde 2004-05 ve 2005- 06 sezonlarında, hakem ayarlama gerekçesiyle Juventus’un şampiyonluğu elinden alınmış, yerine İnter şampiyon ilan edilmişti. Luventus ligden düşürülmüştü. Juventus tarafından açılan dava o zamandan beri devam ediyordu. Geçenlerde nihayet sonuçlandı. Ve Juvetus aklandı. Benzeri olayı şampiyon ilan edilen İnter’in de yaptığı anlaşılmış ve İnter hakkında İtalyan futbol federasyonu soruşturma açmıştı.  UEFA İnter'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesini istemişti. İşte bu soruşturmanın üzerinin örtülmesi karşılığında CSK’ya yenildiği anlaşılmış.

Trabzonspor'u Avrupa dışında bırakma planları gerçekleşmeyen UEFA şimdi ne yapacak? Çünkü talimatlara göre bir takım aynı turnuvada iki kez oynayamaz diye bir madde var. Bildiğiniz gibi Trabzonspor, sezon açılışından sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında elenmiş, sonra Avrupa Ligi eleme maçlarına katılmıştı. Tam bu sırada Şampiyonlar Ligine alındığı için ve orada oynadığı maçlarda grupta üçüncü olduğundan, ikinci kez Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. UEFA'nın içine düştüğü bu açmaz, Manchester United'ı harekete geçirmiş bile. Manchester United, Trabzonspor örneğini vererek, talimatlara uygun oynanmadığı gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi maçlarının iptal edilmesi için hukuki çalışmalara başlatmış.

Ne diyelim?

“Tencere dibin kara, seninki benden kara.”

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..