Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '09

 
Kategori
İnter-rail
 

Inter-Rail nedir?

Inter-Rail nedir?
 

İnterrail Avrupa'da toplam 8 bölge içindeki tüm ülkelerde belli sürelerle sınırlandırılmış ve belli trenlere sınırsız ve ücretsiz binme hakkı veren bir bilettir.

Avrupa’yı daha rahat gezebilmek için sağlanan bir hizmettir. Interrail gezisi, insanların Avrupa’da dilediği gibi gezebilmesidir. Özellikle Avrupa gençlerinin bir sırt çantasıyla yollara düşerek kültür keşfine çıktığını söyleyebiliriz. Gidilen yerlerde genellikle kamp veya hostellarda kalınır. Sonuçta amaç iyi gezmektir.

İnterrail, Avrupa’yı tanımak için iyi bir vesiledir. İnsana gezi tecrübesi sağlar.


İnterrail dayanıklılık gerektirir.
Interrail yaparken farklı ülkelerden pek çok arkadaş edinebilirsiniz. Ayrıca farklı kültürleri doğrudan görmeyi ve öğrenmeyi sağlar. Tüm bunların sonunda bir bilet insana bu kadar çok şey katabilir mi? Daha da fazlasını katar.

Trenler Hakkında:
İnterrail demek trenle yolculuk etmek demektir. Tabi ki Avrupa'da ki trenlerle Türkiye'deki trenler arasında çok fark vardır. Avrupa’nın çok gelişmiş bir demiryolu sistemine sahip olduğunu belirtmek isterim. Avrupa’da tren yolculuğu yapmanın ne kadar rahat olduğunu göreceksiniz.


Aldığınız interrail bileti ile seçtiğiniz bölgelerde, süresi içinde 2. sınıf trenlerle sınırsız yolculuk hakkınız vardır. Yalnız bazı gece trenleri, hızlı trenler ( TGV, ICE ), 1. sınıf trenler, rezervasyon gerektiren hatlarda mesafeye göre ek ücret ödersiniz.

İtalya'da ulusal trenler Trenitalia adıyla geçer. Bölgesel standart trenlerin yanı sıra Intercity (IC)/Eurocity ve Eurostar(ES) bulunur. Kompartımanlar konforludur. Yataklı yolcular için yastık ve çarşaf verilmektedir. Tren içindeki yiyecek servisleri güzel ama pahalıdır.

Yaz aylarında Avrupa'da pek çok kişi trenlerle yolculuk yapmaktadır. Bu nedenle bazı bölgelerde büyük yoğunluklar yaşanır. Her ne kadar interrail biletiyle ayakta gidilebilse de bazı hatlar için önceden rezervasyon yaptırmak gerekebilir. Tren istasyonlarında rezervasyon yaptırabilirsiniz.

BÖLGELER
A BÖLGESİ : İngiltere , Kuzey İrlanda , Serbest İrlanda
B BÖLGESİ : İsveç , Norveç , Finlandiya
C BÖLGESİ : Danimarka , Almanya , Avusturya , İsviçre
D BÖLGESİ : Polonya , Çek Cum. , Slovak Cum. , Macaristan , Hırvatistan
E BÖLGESİ : Fransa , Belçika , Hollanda , Lüksemburg
F BÖLGESİ : İspanya , Portekiz , Fas
G BÖLGESİ : İtalya , Slovenya , Yunanistan , Türkiye
H BÖLGESİ : Bulgaristan , Romanya , Sırbistan-Karadağ , Makedonya

BİLET FİYATLARI
Biletinizi seçilen bölgeye göre TCDD'nin belirlediği Euro kuru üzerinden, Türk parası ile alırsınız.

Bölgeler Süre 26 Yaş Altı 26 Yaş Üstü
1 Bölge 16 Gün 195.00 € 286.00 €

2 Bölge 22 Gün 275.00 € 396.00 €

Tüm Bölgeler - Global 1 Ay 385.00 € 546.00 €

Bilet ile ilgili birkaç bilgi:
Interrail biletinin esas kaynağı TCDD.
Bileti kendi belirlediğiniz bir zamanda diliminde başlatabilirsiniz. Bu belirlediğiniz tarihten itibaren interrail biletini seçtiğiniz bölgelerde kullanma hakkına sahipsiniz. Bilette bulunan koçanlardaki bölümlere bindiğiniz trene ait bilgileri yazmalısınız. Kondüktörler buna bakacak ve işaretleyecekler. En önemli şey bileti belirlediğiniz tarihler arasında ve belirlediğiniz bölgelerde kullanmanız olacaktır. Aksi takdirde trenlerde ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Eğer bol miktarda verilen koçanlarınız tükenirse herhangi bir istasyondan temin edebilirsiniz. Kondüktörler bilet konusunda son derece bilgililer. Hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Eğer 1.sınıf bir trene binmek istiyorsanız extra para ödemeniz gerekmektedir. Ancak yine de interrail biletine sahip olduğunuz için indirimli olarak alabilirsiniz.

UNUTMAYIN!!! İstediğiniz kadar trene binebiliyorsunuz.

Not: İlk blogumda interrail kavramını kısaca anlatmak istedim. Bir sonraki blogumda interrail yapmak için neler gerekir ve ayrıca vize konusuna değineceğim.

 
Toplam blog
: 3
: 7295
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

1984 Gölcük doğumlu olup 3 yıldır yazılım uzmanı olarak çalışmaktayım. Bütün gün oturarak iş yaptığı..