Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
İnternet
 

İnternet, mehdi ve deccal..

İnternet, mehdi ve deccal..
 

İnternet teknolojisinin insanlığın gidişatına yön veren bir özellik kazandığına şüphe yok..!

Günden güne ve büyük bir hızla yayılan İnternet, yakın bir gelecekte, tüm insanları birbirine bağlayan bir "ortak hafıza" oluşturmaya doğru gidiyor.

Herkesin herkesten haberdar olacağı bir dünya bu..!

Günümüzün en etkili haberleşme yolu haline gelen internet üzerine değişik yorumlar yapılıyor. Kimileri İnternet'in Mehdi'nin zuhuruna ve Hz.İsa'nın nüzülüne zemin hazırlayan bir gelişme olduğunu söylüyor. Kimileri için de gençleri yoldan çıkaran bir aygıt İnternet..

İslamî literatürde Âhir zamanda geleceği öngörülen Mehdi, dünyada yeniden huzur ve barışı tesis edecek olan dini-siyasi lider olarak tanımlanır.

Hz.İsa'nın dünyaya yeniden döneceğine dair inanç ise zaten tüm semavi dinlerde vardır.

İnternet konusunda olumlu fikirler serdedenler, bu iletişim teknolojisinin bütün insanlığı ortak insani değerlerde buluşturacağını idda ediyor. Mehdi gibi, bütün insanlığı ıslah etmekle görevli biri için de internet bulunmaz bir nimet olacak. Çünkü, İnternet sayesinde insanlığın beynine ve belki ruhuna hitap etmek ve hâkim olmak mümkün olacak..

Ancak ortada bir soru ve aslında bir "sorun" var: Ahir zamanda bir de Deccal'in zuhurundan söz edilir. Deccal de tüm dünyayı fesada verecek olan bir kötülük kaynağıdır.

İnternet gibi bir küresel ağ, onun da işine yarayabilir.

Yani İnternet'i Deccal de kullanabilir.

Nasıl bir "bıcak", bir aşçının elinde nefis yemekler için aracı olur ama bir katilin elinde karın deşen cinayet aletine dönüşüverirse, İnternette tıpkı bıçak gibi, kimin elinde olursa, ona göre bir işlev görür.

Şimdi soru ve sorun şu oluyor: İnternet Mehdi'nin veya Hz.İsa'nın elinde insanlığın huzur ve barışına mı hizmet edecek, yoksa Deccal'in elinde yeni kıyımlara, yeni zulümlere mi alet olacak..?

İnternet içli dışlı olmuş blogçular, siz ne dersiniz..??

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..