Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '10

 
Kategori
İlişkiler
 

İnternet aldatmaları çoğlattı

Günümüz internet çağı olduğu bir devirde yaşamak çok güzel. Sağladığı avantajlar ve rahatlıkları inkâr edemeyiz. Banka işlemlerini oturduğumuz yerden artık bankalarda sıra bekleme derdi olmadan yapabiliyoruz, merak ettiğimiz birçok şeyi araştırıp öğrenebiliyoruz, yolculuk yapmak istediğimizde internet aracılığıyla seyahatimizi ayarlıyoruz. Fakat dezavantajlarını da kimse inkâr edemez. Sabahın erken saatlerinde internet başına geçip akşam geç vakitlere kadar kalkmak bilmeyen, sosyal paylaşım sitelerine yoğunlaşan, hastalık derecesinde oyunlara dalan insanları göz ardı edemeyiz. Hatta çoğu evli çiftin internet teki arkadaşlık sitelerinden sevgili bulup partnerlerini aldattığı haberlerini sık sık okuyoruz. Geçenlerde dikkatimi çeken bir şey oldu. Bir alışveriş mağazasından alışveriş yapmıştım ve birkaç gün sonra o mağazadan birinin beni facebookta arkadaş olarak eklediğini gördüm. İsmimi nereden bulduğunu sanırım tahmin ediyorsunuzdur. Artık insanlara ulaşmak çok kolaylaştı. Çoğu zaman bundan muzdarip olan insanlar var. Sosyal paylaşım siteleri ni bile çoğu zaman arkadaşlık sitesiymiş gibi kullanıyorlar. Sapkınlık derecesine varan hal ve tavırlar da iletiler de cabası.

Geçenlerde çok komik fakat bayan için oldukça acı bir duruma şahit oldum. Bir adam evli ve bir sitede iki profil açmış birini çapkınlık için kullanıyor diğerini de ailesi için. Ailesi için olanı dışarıdan bilgileri görünür yapıyor, eşi için aşk şarkıları paylaşıyor ve sanki siteye fazla girmiyormuş gibi bir hava veriyor. Hatta sevgililerini de o profili görmemeleri için engelliyor. Diğerini ise sevgililerini ekliyor onlara da aşk şarkıları paylaşıyor. Ne acı bir durum ki sevgili eşi bu durumdan habersiz eşinin sadık ve sosyal paylaşım sitelerinde işinin olmadığını düşünüyor. Böyle şeylerle çok karşılaşıyoruz evli erkekler genelde iki profil açıyorlar ve maalesef ki fakat bu kadarı da abartı diye düşünüyorum. Aldatmak çok daha çekici ve kolay olmaya başladı internetin hızla yaygınlaştığı bir devirde. Bunu yalnız ca erkekler yapmıyor tabi çapkın bayanlar da yok değil.

Oysaki araştırmalara göre dünyada sağlıklı internet kullanımı aktif olarak günde 2-3 saatmiş. Fazlası sağlık açısından da zararlı. Üstelik bağımlılık yapıyor. Zaten bende hiç anlayamıyorum bu insanları. Geçenlerde okuduğum bir haberde evli ve üç çocuklu bir bayan internette tanıştığı bir erkekle eşini ve çocuklarını bırakıp kaçmış. Bu çok acı bir durum. Daha buna benzer birçok haber duyuyoruz. İşte sanal âlemin azizliği.

 
Toplam blog
: 28
: 3650
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

İzmir'in Buca ilçesinde doğdum. Onbir yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Yıllardır edebiyata olan mera..