Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
İnternet
 

Internet beyne iyi geliyor

Internet beyne iyi geliyor
 

Orta yaşlılar ve yaşı büyük olanlar dikkat. Bu haber sizin için. Yaşla birlikte zayıflayan beyin gücünü arttırmanın en etkin yollarından biri internet kullanmak.

Yapılan son araştırmalar internetin sanılanın aksine beyin gücünü arttırdığını ortaya koyuyor. Kaliforniya Üniversitesi'nde konuyla ilgili araştırma yapan bir grup, internetin beynin karar verebilme mekanizmasını güçlendirdiği sonucuna ulaştı.

Beynin karmaşık düşünme yetisini de arttıran internet, özellikle orta ve orta üstü yaşlarda beyin fonksiyonları üzerinde daha etkin bir rol üstleniyor.

Beyin yaşlandıkça sayısız değişimler geçiriyor. Mesela beyin hücreleri büzülüyor ve hücre aktivitelerinde yavaşlama yaşanıyor. Bu da kişinin günlük hayatındaki düşünebilme yeteneklerini kısıtlıyor.

Uzmanlar beyni aktif tutabilmek için bulmaca çözmek gibi hobilerin işe yaradığını ve bu listeye internette sörf yapmanın da eklenebileceğini belirtiyorlar.

Ortaya çıkan bu sonuç bilgisayara uyarlanmış teknolojilerin belli bir yaştan sonra psikolojik etki yaratıp yaratmayacağı tartışmasını güçlendiriyor.

Yapılan araştırmada ayrıca kitap okuma ile internetin beyinde yarattığı farklar karşılaştırıldı. İki aktivitenin de beynin aynı bölgelerini çalıştırdığı sonucuna ulaşıldı. Hatta ineternetin farklı birtakım bölgeleri de çalıştırdığı görüldü. (Kaynak: Milliyet)

İnterneti doğru kullandığımız sürece faydalı olduğuna inananlardanım, bu haberle birlikte interneti daha bir şevkle kullanacağım.

Yine de internetle kitap okumayı kıyaslamayacağım bile. Kitaplara dokunmak kitabın kokusunu teneffüs etmek o havayı solumak bambaşka bir güzellik.

Beyin gücünün artırılmasında en etkili yollardan biriymiş internet. Yine de sanırım “7-24 internet kullanın” diye salık verilmiyordur. Yapılan araştırmada belli bir saat baz alınmıştır.

Aksi halde her şeyin fazlası zarar!

:) İyi bayramlar.

http://www.esmakahraman.com/internet-beyne-iyi-geliyor/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..