Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '07

 
Kategori
İnternet
 

İnternet bir erkek tarafından bir bayan için bulundu

İnternet bir erkek tarafından bir bayan için bulundu
 

Duyduk duymadık demeyin, internet bir bayan için bulunmuş.

Bu bayanlar nelere muktedir Allahım?

Düşünüyorum da her şeyi bulan erkekler. İşin tuhafı tüm bunları kadınlar için yapıyorlar. Örnek mi mutfaktaki robot, bulaşık makinesi, banyodaki çamaşır makinesi. Hep erkekler tarafından, kadınlar için bulunmuş, onların daha rahat hayat idame ettirmeleri için bulunmuş aletlertir.

İlerde neler çıkacak kimbilir?

Alın bir tane daha.

İnternet de bayanlar için bulunmuş. Vinton Cerf, 1970'li yıllarda üniversiteyi yeni bitirmiş, yirmili yaşlarının sonunda bir matematik mühendisi imiş.

Adam işte, ne yapacağı belli olmaz. O da doğuştan kulakları duymayan Carinne'e aşık oluyor. Bayanın kulakları sağır, kimseyle iletişim kuramıyor, telefonla bile konuşamıyor. O zaman California Üniversitesi Matematik Mühendisliği'nde bilgisayarlar arası bilgi transferiyle uğraşan Cerf'in nir şeyler yapması lazım.

Adam karısını mutlu etmek istiyor.

İnternet, tabi ki o zamanlar da vardı. Ama askeri amaçla kullanılan bir sistemdi. Sivillerin kullanamadığı internet, kısa sürede 200 ayrı sivil kuruma yayıldı. Cerf interneti geliştiren bilim adamları arasındaydı. Ancak o daha önemli bir şey yaptı ve interneti karısının da kullanabileceği bugünkü haline getirdi. Biz de onun sayesinde artık internet kullanabiliyoruz. Chat yapabiliyoruz. Milliyet Blogda her istediğimiz konuda bir şeyler yazıyoruz. Eğer Cerf olmasaydı, cinselliği, mutluluğu tam olarak bilmeyen bizler sanki biliyormuş gibi, her konu da birşeyler tıklatabilirdik. Cerf sayesinde internet denilen uçsuz bucaksız dünyada istediğimiz bilgiye, öğrenciysek istediğimiz ödeve ulaşabiliyoruz.

Cerf’in kıymetini bilelim diye bu bloğu yazdım.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..