Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
İnternet
 

İnternet Explorer 7'de güvenlik açığı...

İnternet Explorer 7'de güvenlik açığı...
 

milliyet.com.tr


Bir son dakika haberi düşünce internete, bu son dakika haberi de internet ile ilgili olunca insan ister istemez okumak zorunda hissediyor haberi. Ne de olsa öyle ya da böyle hepimiz bir internet kullanıcısıyız.

Evet! Yine bir güvenlik açığı haberi yani yeni bir hacker saldırısı yani yeni bir sanal korsanlık. Hakkı olmayana sahip olma isteği, bu duygu ile hareket ederken kanun-hukuk tanımamak. Çağlar değişip, yaşam şartları ve koşulları değişse de, insanoğlu değişmiyor. Bir tarafta geçmişte kalan Ortaçağdaki; çöl korsanları, deniz korsanları vs... diğer tarafta günümüzdeki bilişim korsanları yani hackerlar. Ortak özellikleri başkasının olana gayri-kanuni bir yolla sahip olma dürtüsü yani suçu.

Microsoft yetkilileri Windows XP kurulu bilgisayarlar üzerinde Internet Explorer'da bir açık ihbarını değerlendiriyor. Yetkililer, Secunia güvenlik firması tarafından bütün güncellemeleri yapılmış Windows XP Service Pack 3 üzerinde, Internet Explorer 7'yi vuran bir açık keşfedildiğini açıkladılar.

Bu açık saldırgana zararlı kodlarla bezenmiş bir internet sayfası üzerinden, kullanıcının bilgisayarına müdahale etme imkanı tanıyor. Kullanıcıların karşısına pop-up çıkartan saldırganlar, F1'e basılmasını sağlayarak kullanıcıları kandırıyor. Zararlı kod, kullanıcı kanıp açılan pencerede yazdığı gibi F1'e basarsa aktive edilebiliyor. F1’e basmasına müteakip, kullanıcının bilgisayarı, hackerların tüm müdahalelerine açık hale geliyor.

İncelemeler sürdüğünü belirten Microsoft yetkilileri; ilk araştırmasına göre VBScript ve Windows yardım dosyalarının kullanıldığını tespit edildiğini belirtmişler.

Şimdilik bu durumdan korunmak için, bir internet sayfası açtığınızda karşınıza açılan bir pencere çıkartır ve F1'e basmanızı isterse, kesinlikle basmayın uyarısını dile getirdiler.

Hiç şaşırmadım. Gün geçmiyor ki, bir internet servis sağlayıcısı veyahutta bir sosyal paylaşım sitesi saldırıya uğramasın. Bir gün bakıyoruz saldırıya uğrayan veya güvenlik açığı olduğu söylenen google oluyor, bir diğer twitter, başka bir gün facebook oluyor. Sırada Windows varmış, XP olmuş, Internet Explorer 7 olmuş bir şey fark etmiyor. Bir gün nasılsa korsanlık başka bir kılıkta yine karşımıza çıkacak...

Sağlıcakla Kalın...

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..