Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '09

 
Kategori
Blog
 

Internet Explorer 8 yükleyenler sorun yok

Internet Explorer 8 yükleyenler sorun yok
 

Blog yazarlarından edindiğim bilgiye göre benim iki üç ay önce karşılaştığım sorunla şimdi onlar da karşılaşmışlar. Sorun şu: IE 8' i yükledikten sonra bazı sitelerin normal durumları bozuluyor. Biz blog yazarları bu sorunu blog yazarken fark ediyoruz.

Milliyet' in " Blog gir" kutucuğunu tıkladığımızda alışık olduğumuz blog yazma sütunu ile karşılaşmıyoruz. Karşımıza çıkan küçücük bir kutucuk. İster karşınıza çıkan kutucuğa yazınızı yazın ister başka yerde yazıp buraya yapıştırın yazdığınız yazı paragrafsız çıkıyor karşınıza. Eğer, yazıyı bu şekilde gönderirseniz ya editörlerden " Paragraf koyup yeniden gönderin" uyarısı alıyorsunuz ya da yazınız yayınlandığında duvar gibi dümdüz, paragrafsız çıkıyor.

Fakat bu sizi üzmesin. Bu programı yapan insanlar her şeyi düşünüp programı kullanıcıya sunan insanlar. Elbette bu sorunu da düşünmüşler.

Şimdi diyelim IE 8' i yüklediniz. Blog yazmak istiyorsunuz. E-posta adresinizi ve şifrenizi yazdınız. " Blog gir" kutucuğunu tıkladınız ve karşınıza alışık olmadığınız küçük bir blog yazma alanı çıktı. Yazınızı buraya yazmayın ya da yapıştırmayın. En üstte arama çubuğu var. Onun hemen sağında sanki yırtılmış kâğıt gibi duran bir işaret karşınıza çıkıyor. Bu işaret her web sitesinde çıkmıyor, yalnızca uyumluluk gerektiren sitelerde çıkıyor. İşte yazınızı yazmadan ya da yapıştırmadan önce bu uyumluluk kutucuğunu tıklayın. Blog yazma sütunu hemen düzelecek ve bir daha da bozulmayacak şekilde hafızaya kaydedilecektir. Bu uyumluluk düzenini üstteki araçlar çubuğunda bulunan " Sayfa" başlıklı bölümde bulunan " Uyumluluk görünümü ayarları" ndan da yapabilirsiniz.

Güzel bloglarda buluşmak üzere.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..