Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
İnternet
 

İnternet Haftası 2009

İnternet Haftası 2009
 

İnternet Yaşamdır


Türkiye interneti 12 Nisan'da 16. yılını doldurmuş olacak.

İnternet Haftası toplumda internet kültürünü yaymak, internet bilincini yaratmak, interneti tanıtmak, büyütmek, yeni projeler başlatmak, sorunları ve çözüm yollarını tartışmak, kısaca interneti Türkiye gündemine yerleştirmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye internetinin gündemindeki sorunları tartışmak, özellikle yönetişim, yasal düzenlemeler, serbestleşme, internet ve Telekom sektörünün gelişimi, iş yaşamı, eğitim, kültür ve demokrasi boyutlarını gündeme getirmek; bireysel güvenlik, güvenli internet ve bilgi toplumu kavramlarıyla tüm toplumu tanıştırmak, bu İnternet Haftası için önemli bir hedeftir.

TV'lerden tanıtıcı programlar; ve `prime time' da interneti Türkiye'nin gündemine girmesine katkıda bulunacak açık oturum, forum gibi programlar beklenmeli.

Bireylerden kendi kişisel weblerini oluşturmalarını, uzmanlıklarını, meraklarını, katkılarını internete taşımaları desteklenmeli.

İnternet kullanmayı öğreten kursları ücretsiz ya da mütevazı ücretlerle sunan kampanyalar. İnternet cafelerde ucuzluk kampanyaları. Web yapmayı, kisisel güvenliği, spam, virus ve benzeri tuzaklara karşı korunmayı öğreten mütevazı kursları Sivil Toplum Kuruluşlarından, internet cafelerden, üniversitelerden, ISS'lerden yurdun dört bir köşesinde beklemeliyiz.

Kısacası hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren interneti daha özgür, daha hızlı ve güvenli istiyoruz.

 
Toplam blog
: 8
: 515
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Mezunuyum (2006).Teknol..