Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
İnternet
 

İnternet sansürü ve internet gerçekleri

İnternet sansürü ve internet gerçekleri
 

İnternet sansürü, gün geçtikçe etkisini göstermekte olup, yavaş yavaş kendini yerleştirmeye başladı. Sadece internette değil, televizyonlardaki dizilerde sigara, alkol vs. maddeler sansürlenmiş durumda. Doğru bir hareket olup olmadığı tartışma konusu, çünkü şimdiki çocuklar televizyonda sansürlense, internette olmasa her şeyi öğrenebilecek kapasitedeler. İnternet ve televizyon sansürlemekle, genç nesilin bu tür şeylere olan ilgisinin daha çok artacağı aşikar. Sansürlemenin amacı kötü örnek olması ise, dünyada ve hayatın her alanında bu kötü örnekleri görecektir. Bence çocukların ve genç nesilin aileleri tarafından, çevresi tarafından nasıl yetiştirildiği daha önemli. 

İnternetin gerçekleri ; 

- " Teknoloji insan düşmanı " derler ya, gerçekten öyle. Avantajları ne kadar çok ise , dezavantajları da bir o kadar kötü. Gün geçtikçe güncelleşen programlar ve daha modern olması yada çeşitli sitelerin ortaya çıkması arkadaşlıkları öldürmesi dışında insanlığı da öldürür hale geldi.  

- İlişkiler artık internet sayesinde olup kötü sonuç çıkarması ayrı bir sorun. Eskiden, insanlar bulundukları ortamlarda hoşlanırlardı, evlenirlerdi ve mutlu bir hayat sürerlerdi. Şimdilerde, internette kötüsü de çıkabiliyor iyisi de. Farkedemeden kötü bir tuzağada düşebiliyor. 

- İnternet aracılığıyla arkadaşlıklar bitebiliyor. Eskiden, insanlar birbirlerini görmek için can atarken; şimdi internet aracılığıyla görüşmek daha cazip geliyor ve bu da arkadaşlıkları, dostlukları zamanlar birbirinden kopartabiliyor. 

- Kimi zaman kötü olaylara tanık oluyoruz. " İnternetten tanıştığı insanlar buluştu ve ölü bulundu ", şeklindeki manşetleri unutmadım. Binlerce aile bu yüzden çocuklarını internetten mahrum bıraktı. 

- Bunların dışında, avantajları da olabiliyor internetin. Araştırmak istediğimin ne varsa yazıp bulabiliyor ve ufkumuzu genişletebiliyoruz. Yurtıdışındaki akrabalarımızda kolaylıkla iletişim kurabiliyor ve banka işlemlerimizi internetten yapabiliyoruz. Ülkemizde de teknolojinin bankacılık üzerindeki büyük avantajlarını da gözardı etmememiz gerekiyor. 

Ve sayamadığım daha ne zarar ve yararlar .. 

İnternetin zararı büyük hasarlar yol açabilse de, yararı da bir o kadar çok olan internete sansüre bende " hayır " diyenlerdenim. İyi kullanmakta bizim elimizde, kötü kullanmakta. Zaten iyi veya kötü insan olmakta bizim elimizde. İçimizdeki olan boşluklara çocuklarımızı internete sürüklemek ve çocuklarımızdaki boşlukları internete atmak yerine sağlam yetiştirmek hepsinden daha karlı. 

Sevgilerimle 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..