Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnternet sitelerinde sürpriz davetler!

İnternet sitelerinde sürpriz davetler!
 

İnternet sitelerinde sadece ihtiyacınız olan bilgilere ulaşmakla yetiniyor musunuz sahi?
Hemen her sayfada karşımıza hiç umulmadık sürpriz davetler çıkabiliyor çünkü! Örneğin herhangi bir müzik arama motoruna bir şarkı ismi yazdığınızda!
Açılan liste de şarkılardan çok porno film isimlerinin olması ilginizi çekmiştir mutlaka! Hadi siz reşitsiniz, tıklama kararını akıl süzgecinizden geçirirsiniz diyelim!
Peki, henüz gelişme çağında olan çocukların kazara bu yayınlarla karşılaşmaları halinde kayıtsız kalmaları mümkün mü?
Hele ki bir de aramanı bekliyorum davetlerine falan!

Mümkün değil elbette, herşeyde olduğu gibi bu meraklarını gidermek konusunda da ilgisiz kalmayacaklardır çünkü!

Çeşitli üniversitelerce yapılan araştırma sonuçları da çocukların internet üzerindeki müstehcen içerikli yayınlara artık çok daha erken yaşlarda eriştikleri yönünde zaten!

Üstelik Türk toplumunda ailelerin bu konular da hiç bir eğitimi olmadığını düşünecek olursak çocukların bu zararlı yayınlarla başbaşa kalması da çok normal!

Cinsellik ve şiddet içeren internet sitelerine tesadüfen ve kolaylıkla girmesi, yaşına uygun olmayan görüntülerle karşılaşması her zaman mümkün!

Kimliği belirsiz kişilerce organize edilen kimi cazip sunumlara ilgisiz kalamazlar, kendilerine ileride yaşatabileceği sıkıntıları düşünemezler çünkü!

Karşılaştıkları sakıncalı durumları ya da tehditleri ebeveynlerine bildirme konusunda korkuya kapılırlar! Bu işleri daha da karmaşık hale getirebilir!

O halde çocuklarımızı olası tehlikelerden uzak tutmak için gerekli önlemleri almamız ve küçücük beyinlerini bu tür yayınlardan korumamız gerekir!

Aksi halde bu seviyesiz yayınlar onların ruh sağlığını bozabilir!

Hatta belirli bir süreden sonra bağımlılık bile yapabilir!

Bu aşamadan sonra da onları bir takım baskılarla, ayıplamalarla korkutmak pek mümkün değildir!

Çocuklar bu zararlı yayınları izlemesin diyorsanız baskıcı olmak yerine çeşitli senaryolar üreterek onları başka sosyal faaliyetlere yönlendirebilirsiniz!

Bunlar kişisel becerilerini ortaya çıkaracak sanatsal ilgi alanları ya da boş vakitlerini değerlendirebilecekleri çeşitli kurslar olabilir!

Ayrıca bu mücadeleniz çocuğunuzun davranış ve hareketlerinin belli bir olgunluk seviyesine ulaşmasına kadar devam etmelidir!

Amman dikkat!

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..